Wijk bij Duurstede, 2 februari 2019. De voorjaarscompetitie van het tafeltennisseizoen is weer begonnen Effect 1 won van Maarssen 1 met 4-6. Na tien wedstrijden zullen de teams in april weten wie kampioen is geworden en wie moet degraderen. Het eerste team van Effect speelt toch weer in de 1e klasse dit seizoen. Via een dispensatieregeling kwam er een plekje vrij. Dat betekent voor Thom Dikhoff en Gert Loef dat ze weer vol aan de bak moeten dit seizoen. Hier en daar aan puntje sprokkelen, zodat die samen met de bak aan punten die Bjorn Jansen weer binnen zal slaan, zullen leiden tot klassenbehoud. Helaas leverde dat deze eerste wedstrijd niet tot resultaat. Beiden bleven steken op nul punten. Bjorn Jansen daarentegen voelt zich als een vis in het water in deze klasse en won alledrie zijn partijen, hoewel de laatste partij met wat moeite in vijf games. Het vertrouwde dubbel Thom/Bjorn had weinig moeite en won in drie games. Een einduitslag van 4-6, die we naar verwachting in deze competitie voor team 1 wel vaker tegen zullen komen.

Effect 2 - TVS 3 9-1

Effect 2 is vorig seizoen gedegradeerd en speelt dit seizoen in de 4e klasse. Het team maakte meteen de ambities voor een kampioenschap en daarmee terugvaar naar de derde klasse duidelijk met een afgetekende overwinning tegen Scherpenzeel. Gerard Wijman verloor alleen zijn tweede partij van de avond, dat meteen het enige verliespunt van de avond voor Effect betekende. Theo Wiegers maakte het nog wel spannende, maar hij won zijn laatste wedstrijd van de avond in vijf games, de laatste game won hij met 11-8.

duo competitie

Bijmaat 1 - Effect 1 1-4

Na het toch wat onverwachte kampioenschap van vorig seizoen in de derde klasse,, mag het eerste duo-team van Effect het voor het eerst sinds jaren gaan proberen in de tweede klasse. Dit debuut van Effect 1 in de 2e klasse resulteerde meteen in een mooie overwinning. Ruud van Os verloor de openingspartij, maar daarna werd door Effect geen partij meer verloren. Samen met Eric Toirkens speelde het team zeer aanvallend en vielen de spannende games steeds uit in het voordeel van Effect. Eric Toirkens won zijn tweede partij van de avond in vijf games, 11-7 in de laatste game. Met dubbelen bleven Ruud en Eric met aanvallend spel Bijmaat verrassen. Het resultaat was winst in een spannende 5-gamer.

Effect 3 - TTCL 3 2-3

Zowel Olfert Zwakman als Paul Eeriks won één partij, beiden deden dat in 3 games. Daarmee was de koek op voor het Wijkse team. Bij het dubbelspel werd gewoontegetrouw John Maas ingezet, die samen met Olfert de honneurs waarnam. Dat leverde verdienstelijk spel op, maar geen winstpunt. Dit dubbelspel bleef elke game in de buurt van TTCL, won ook de 2e game, maar zag de winst in vier games toch naar de tegenstanders gaan.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha