Langbroek, 20 januari 2019. Dat het elftal van Langbroek een flink trainingskamp in Spanje achter de rug had en dus met vernieuwde energie aan de tweede helft van de competitie begon, straalde er vanaf de eerste minuten vanaf. Weliswaar moest dat voor een groot deel vanuit de verdediging gebeuren waarbij vooral Geert-Willem Merkens een heel belangrijke rol speelde door verscheidene knappe reddingen te verrichten.

In de eerste twintig minuten probeerde Heerjansdam herhaaldelijk het spel naar zich toe te trekken en wist SVL maar twee keer op de helft van de tegenstander door te dringen. Het hoofddoel was duidelijk; geen tegentreffer toestaan en toen Willem Baaij na één van de spaarzame aanvalsacties van SVL de 1-0 er in schoot was dat al de eerste bekroning van het harde werken van de Langbroekse club. Ook in de tweede helft was het beeld niet veel anders, met man en macht wist men stand te houden waardoor de irritaties bij de gasten hoog op liepen en hun voortdurende commentaar op de leiding ertoe leidde dat er een Heerjansdammer van het veld werd gestuurd met rood (twee maal geel) en vijf spelers een gele kaart kregen, bij SVL viel 1 gele kaart.

Winnen van de nummer drie op de lijst moet één van de drijfveren zijn geweest die in de hoofden van de SVL-spelers en leiding hebben gespeeld. Ze hielden de 1-0 stand dan ook tot het einde vast, en verdiend! Aad van den Berg en zijn compagnons hadden daar in Sevilla blijkbaar niet alleen aan de conditie gewerkt, maar ook aan saamhorigheid, standvastigheid en spelplezier en waar dat toe leidt werd in deze wedstrijd getoond. In de 82e minuut kwam Martijn Verkerk Selçuk Albayrak aflossen.

Met nu 19 punten is SVL opgeschoven van de negende naar de zesde plaats, vooral ook doordat de directe concurrentie punten liet liggen. Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Mitchel de Vaal – Alex van Eem – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Ali Alkan – Willem Baaij – Koen van Dijk. Komende week komt GRC-14 naar Langbroek. Aanvang 14.30 uur.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha