Langbroek, 9 december 2018. Dat Danny Kuijer alweer de zoveelste SVL-speler is die zijn 200e wedstrijd in het eerste speelt en waarvoor hij aan het begin van de wedstrijd tegen VVGZ werd gehuldigd, bewijst maar weer eens temeer dat de alternatieve betekenis van de letters SVL: ‘Saamhorigheid – Vriendschap – Loyaliteit’ telkens weer bewaarheid wordt. Dat zit dus wel goed bij de club, nu nog even de resultaten.

De club uit Zwijndrecht stond op de ranglijst net onder SVL met een punt minder, dus we konden verwachten dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou gaan worden. SVL begon voortvarend aan de wedstrijd door direct de aanval te kiezen en dat leidde al in 2e minuut tot een noodgreep van een verdediger van VVGZ waarvoor volgens bijna iedereen een penalty op zijn plaats was geweest. Behalve voor de overigens goed leidende scheidsrechter Elissen, die wapperde het weg. Vijf minuten later zette SVL een snelle aanval op, via Mitchel de Vaal kwam de bal bij Walter Cremers die een afgemeten pass afleverde aan en waardoor Selçuk Albayrak de bal zo voor het inschieten had, maar een verdediger gleed de bal voor de voeten van Selçuk weg die alsnog in het doel belandde: 1-0. Even leek het er op dat SVL de teugels wat liet vieren en VVGZ het initiatief nam waardoor het spel zich veel op de helft van SVL afspeelde. Bij de uitbraken van de thuisclub schuwde de tegenstander nogal hardhandig optreden niet wat Bart Bruijne in de 26e minuut aan de lijve ondervond. Hier had een gele kaart voor een Zwijndrechtenaar wel op zijn plaats geweest. Die kaart kwam er een paar minuten later toch na een weer veel te harde charge. In de dertigste minuut schoot Walter Cremers SVL bijna naar de 2-0, maar zijn schot werd keurig gehouden door hun keeper. Zeven minuten daarna voorkwam Geert-Willem Merkens de 1-1 door met een atletische sprong een bal in de rechterhoek en net onder de laat weg te werken.

Tien minuten na de rust werd het 2-0 door Ali Alkan. Hij omspeelde twee verdedigers en schoot van ver raak. In 58e minuut schoot Selçuk van dichtbij over. VVGZ begon behoorlijk aan te dringen en dat noopte Geert-Willem tot zeker wel vijf keer heel goed en adequaat op te treden. Dat ook de verdediging soms flink aan de bak moest om geen doorgang te verlenen en waardoor er dan een slippertje ontstaat ondervond Roben Schenk; hij zag ook een gele kaart. SVL speelde goed op dat moment en had de wedstrijd onder controle. In de 67e minuut kwam Koen van Dijk de hardwerkende Mitchel de Vaal aflossen en in de 81e minuut kwam Willem Baaij erin voor Wouter van Hoof die eindelijk weer terug was. De misser van de dag schreef Koen van Dijk op zijn conto door een bal een minuut voor het einde niet in het lege doel te schieten maar hoog over. Na vijf verloren partijen was er eindelijk weer winst voor SVL en dat was verdiend en nodig want het was naar beneden kijken of omhoog en dat laatste heeft tot gevolg dat de ploeg stijgt naar plaats 8 op de ranglijst. Beide ploegen wisselde twee keer en er was voor SVL één gele kaart en voor VVGZ waren er vier.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is aanstaande zaterdag in Dordrecht tegen Oranje Wit. Oranje Wit staat op de zevende plek, SVL op een achtste plek, dus dat wordt een serieuze wedstrijd.

De spelers: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Bastin Hofman – Kevin van Leeuwen – Bart Bruijne – Walter Cremers – Mitchel de Vaal ( Koen van Dijk) – Wouter van Hoof (Willem Baaij) – Selçuk Albayrak – Ali Alkan – en jubilaris Danny Kuijer.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha