Wijk bij Duurstede, 24 november 2018. Door zelf met een prima uitslag revanche neer te zetten is het eerste duo-team van Effect onbereikbaar geworden voor de concurrentie SVO 1 - Effect 1 uitslag 1-4. Hiermee is het team reeds voor de laatste wedstrijd van het seizoen kampioen. Deze wedstrijd tegen directe concurrent Almeerspin is nu van alle spanning ontdaan en kan er donderdag vrijuit gespeeld worden door Eric Toirkens, Ruud van Os en Harrie Groeneveld. Voor het eerst mag dit team volgend seizoen aantreden in de tweede klasse.

Met de nederlaag van de thuiswedstrijd tegen SVO nog vers in het geheugen, toog het team dinsdag naar De Meern. Hopend op twee of drie punten, om hiermee de voorsprong op de concurrentie en daarmee de kans op een kampioenschap te behouden. Wetend dat Almere een paar dagen later pas moest aantreden. De eerste partij was meteen de spannendste. Harrie Groeneveld speelde tegen Koen Bosboom. Beiden al jaren aan elkaar gewaagd. Dat was ook nu weer het geval, getuige de vijf games en een stand van 12-10 in de laatste game. Deze keer trok Harrie aan het langste eind, ondanks enkele pechballen. Ruud van Os walste in de eerste twee games over de tegenstander Jeroen heen, maar in de derde en ook de vierde game stokte de productie. Er moest een vijfde game aan te pas komen om de winst binnen te slepen. Toen ook het dubbelspel simpel werd binnengesleept, was het doel (drie punten halen) al bereikt. De rest was bonus. Die bonus werd niet geïnd door Ruud, die in vier games Koen als meerdere moest erkennen. Het vierde punt kwam toch nog op het telbord, want Harrie won in drie games van Jeroen. Toen begon het afwachten op het resultaat van de concurrentie, met boven genoemd resultaat.

Effect 2 - ONI 3 2-3

Dezelfde uitslag als de heenwedstrijd. Door het nipte verlies liep de achterstand op koploper Vita wel op naar drie punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt het bereiken van het kampioenschap erg lastig te worden. Ze hebben het in ieder geval niet meer in eigen handen. Het zat Nathalie van Kuijk niet mee deze avond. Geen enkele winstpartij voor haar deze keer. Mazen daarentegen, won allebei zijn partijen. Slechts één game stond hij af. Het dubbel Nathalie/Mazen was nog niet op elkaar ingespeeld en Effect verloor in vier games.

DTV Smash - Effect 3

Effect 3 mocht afgelopen maandag weer tegen een tegenstander waarvan ze in de eerste wedstrijd met 5-0 hadden verloren. Ook nu wisten ze dat het zeker mogelijk zou moeten zijn om punten te halen. Olfert Zwakman komt namelijk steeds beter in vorm en Paul Eriks herstelt langzamerhand van zijn DIP. Uiteindelijk won Paul Eriks keurig een partij en was Olfert Zwakman weliswaar een geduchte tegenstander voor de gastheren, maar tot winst kwam het net niet. Hierdoor werd het toch 4-1 voor DTV-Smash. Het dubbel - voorheen toch wel een een goede mogelijkheid voor een puntje - zit duidelijk in een dal. John Maas, noch met Paul, noch met Olfert spelend, weet zo te spelen dat het uitkomt op winstpartijen. Kansen te over, maar ze falen in het afmaken. Met de laatste wedstrijd thuis - volgende week donderdag - is er in ieder geval de mogelijkheid om niet als laatste in deze poule te eindigen. Dus nog even alles uit de kast, mannen!

Uitslagen van de reguliere teams. (Drie personen)

Effect 1 - Hoogland 3 5-5

Effect 1 stelt met deze uitslag de tweede plaats in de poule veilig. Volgend seizoen mag het team een hernieuwde gooi doen naar terugkeer naar de eerste klasse. Bjorn Jansen (zie foto) was weer goed voor drie winstpartijen. Slechts één game stond hij af. Met nog een competitiewedstrijd te gaan heeft hij nog steeds alle partijen in dit seizoen gewonnen. En prima resultaat. Gert Loef won deze keer geen partij. In zijn laatste partij van de avond was hij er wel erg dichtbij, helaas ging de 5e game met 12-10 naar Hoogland. Thom Dikhoff won zijn eerste partij van de avond, waarbij een 1-2 game-achterstand werd omgebogen naar een overwinning in vijf games. Het dubbel Bjorn / Thom had weinig moeite met Hoogland en won in vier games.

Effect 2 - Gispen 5 4-6

De beste kans om van de zesde en laatste plek af te komen is door te winnen van de nummer vijf op de ranglijst. Dat was ook het streven van Effect 2. Helaas mislukte dat plan. Aan Eric Toirkens lag het niet. Hij won alledrie zijn partijen. Gerard Wijman deed ook zijn uiterste best en was goed voor één winstpartij. Hij was dichtbij een tweede winstpartij, maar daartoe ontbrak net een beetje geluk, Theo Wiegers had ook geen geluk deze avond en won zelfs geen enkele partij deze keer. Soms zit het tegen en vanavond had hij terecht alle redenen om te mopperen: veel netballen tegen en ballen die via de rand van zijn batje of tafel wegsprongen. Dubbel Gerard/Eric won de 1e game, maar verloor in vier games.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha