Wijk bij Duurstede, 18 november 2018. Een mooie overwinning voor het eerste team van tafeltennisvereniging Effect tegen LTTC 8-2. Maar helaas won koploper Hilversum met dezelfde cijfers en blijft de achterstand ze punten. Björn Jansen had totaal geen moeite met de tegenstanders: Dat betekent weer drie winstpartijen zonder game-verlies. Een prachtige score en dus ook nog steeds geen enkele partij verloren in deze competitie. Zal hij dat de hele competitie volhouden? Gert Loef en Thom Dikhoff lieten zich niet onbetuigd deze week, want allebei wonnen ze twee partijen. Een mooi resultaat. Dat was al een heel aantal wedstrijden niet meer voorgekomen. Gert Loef was zelfs dichtbij een derde winstpartij, maar zijn eerste partij van de avond verloor hij in vijf games. Dubbel Thom/Björn had een goed strijdplan en won afgetekend in drie games. Kortom een mooie overwinning, maar het kampioenschap lijkt onbereikbaar.

Vlug en Vaardig - Effect 2 7-3

Helaas dezelfde uitslag als de heenwedstrijd, maar Effect loopt wel twee punten op de nummer vijf in de poule, Gispen. Maar of dat voldoende is voor lijfsbehoud is nog maar de vraag. Gerard Wijman speelde één 5-gamer, maar won deze keer geen van zijn partijen. Was Theo Wiegers de vorige wedstrijd nog goed voor twee winstpartijen, deze keer won ook hij geen enkel partij. Eric Toirkens won wel weer twee partijen en blijft het goed doen. Maar alleen kan hij niet voorkomen dat het team degradeert. Samen met Theo Wiegers won hij ook nog het dubbel. Met aanvallend spel werd het Hilversums duo in 3 games verslagen. duo competitie.

HTTC 2 - Effect 1 2-3

Een nipte maar wel erg belangrijke overwinning op de nummer twee in de poule. Hierdoor staat Effect 1, met nog twee wedstrijden te gaan, vijf punten los en is het kampioenschap in zicht. Hierbij moet aangetekend worden dat de beide overgebleven concurrenten een veel lichter resterend programma hebben. De kans in aannemelijk dat het op een minimaal verschil zal uitdraaien. Wellicht op onderling resultaat. De tijd zal het leren. Zowel Ruud van Os als Harrie Groeneveld wonnen beiden één enkelpartij. Het dubbel werd eenvoudig in drie games gewonnen. Dat blijft een ijzersterk wapen van dit team en zou op het eind wel eens beslissend kunnen zijn.

Effect 2 - Bijmaat 5 5-0

De maximale score behalen is belangrijk in de strijd om het kampioenschap. Effect 2 loopt met deze uitslag één punt in op de leider in de poule, Vita, en staat nu nog maar één puntje achter. Ook indexen poule is het dus erg spannend. Zowel Nathalie van Kuijk als Mazen stonden wel wat games af, maar wonnen allebei hun partijen. Het dubbel begon spannend. De eerste game werd ternauwernood gewonnen met 16-14, de 2e game ging met 9-11 naar Bijmaat. De volgende games werden echter met ogenschijnlijk speels gemak in 11-5 door Effect gewonnen.

Effect 3 - HTTC 2-3

De thuiswedstrijd liet duidelijk zien dat de 5-0 nederlaag in Houten een vergissing was. Olfert Zwakman begon uitstekend en won zijn partij met goed spel van de zwaarste tegenstander. Hij was zelf het meest verbaasd over zijn overwinning. Paul Eriks volgde het goede voorbeeld en won ook zijn eerste partij. Wat er dan fout gaat in de bovenkamer zal wel een geheim blijven, maar zoals zo vaak gingen hun tweede partijen verloren. Hoewel Paul wel erg nipt verloor, namelijk met 11-13 in de vijfde game. Het dubbel Olfert en John speelden een leuke partij, maar ze waren tegen deze combinatie van HTTC niet opgewassen. Maar.....2-3 ziet er toch beter uit dan 0-5

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha