Wijk bij Duurstede, 11 november 2018. Het eerste team van Effect heeft met een gelijkspel tegen koploper Hilversum het hoofd in de schoot gelegd. Het gat blijft zes punten en lijkt onoverbrugbaar. Daarmee is de terugkeer naar de eerste klasse verkeken en is de hoop gevestigd op komend seizoen. Bjorn Jansen bleef onverstoorbaar en won wederom al zijn partijen. Ook weerstond hij Dariusz, die maar een partijtje verloren heeft in de competitie. (Inderdaad, alleen tegen Bjorn en die gebrand was op revanche). Daar kwam niks van terecht, want Bjorn maakte korte metten met hem. De eerste game werd meteen duidelijk wie de beste man van deze competitie is: 11-3 voor Bjorn. Slechts hier en daar staat hij in de competitie een game af, maar na zeven wedstrijden is hij nog steeds ongenaakbaar. Al zijn partijen heeft hij tot nu toe gewonnen. Het is spannend of hij dit de hele competitie nog kan volhouden. Gert Loef begon de avond ook goed en won zijn eerste partij tegen Yuri een prima prestatie. Maar daarmee was de koek voor hem op. Thom Dikhoff kon geen potten breken. Geen winstpartij voor hem deze avond. Hij won met Bjorn wel het dubbelspel van deze avond.

Effect 2 - Woerden 4 4-6

Deze keer een véél fraaie uitslag dan de heenwedstrijd. Toen werd het 8-2 voor Woerden, maar waarschijnlijk nog steeds niet voldoende voor behoud van de derde klasse. Zowel Gerard Wijman als Theo Wiegers wonnen allebei een partij. Eric Toirkens deed het beter en won er twee deze keer. Het dubbelspel Gerard/Eric bood veel weerstand. Het ging mooi gelijk op. Maar zij verloren de eerste game met 14-16 en wonnen de tweede game met 14-12. Daarna kwam er helaas een beetje de klad in, de 3e en 4e game werden door Woerden gewonnen.

duo

Effect 1 - Bijmaat 2 5-0

Net als vorige week wederom een overwinning voor Effect. Hiermee ligt het team nog steeds op koers voor het kampioenschap. Maar de concurrentie is nog steeds moordend. Beide concurrenten ontmoeten Effect nog, dus dat worden nog een paar spannende wedstrijden. Zowel Ruud van Os als Harrie Groeneveld verloren slechts ééngame met hun enkelspel. Het dubbel werd een stuk spannender: Effect gaf een 2-0 game-voorsprong uit handen en de 5e game werd ternauwernood met 11-9 gewonnen.

Effect 3 - Maarssen 7 2-3

De strijd om de vijfde plek in de poule werd beslecht in het voordeel van Maarssen. Zowel Paul Eriks als Olfert Zwakman wonnen allebei één partij. Dubbel Paul/John won weliswaar de eerste game met 12-10, maar de daaropvolgende games werden door Maarssen gewonnen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha