Cothen, 29 oktober 2018. SVF ging er vanuit dat de wedstrijd van vandaag tegen Achterveld een lastige zou zijn. Daarbij had SVF ook nog te kampen met zeker vijf geblesseerden. Of dit nog niet genoeg was, kwamen daar binnen de 16 minuten nog twee spelers bij. Eerst moest Freek Scherpenzeel en later Bart van Dijk geblesseerd het veld verlaten. Rik van der Mispel en Jorrit van Dam waren hun vervangers.

Beste kansen voor SVF

Verrassend was dat SVF niet onder deed voor Achterveld. Beide ploegen kregen wat kansen in de 1e helft, waarbij gezegd dient te worden dat de beste kansen voor SVF waren. Je moet de kansen echter wel goed afronden. Tot de rust bleven beide teams zoeken naar een voorsprong, maar doelpunten bleven uit.

Toch een overwinning?

Na ongeveer een kwartier in de 2e helft, zette SVF een aanval op en werd er door de scheidsrechter een overtreding geconstateerd op Rik van der Mispel en bestrafte dit met een penalty. Julian Heijmans nam deze en bracht SVF op een 0-1 voorsprong. Het spel werd wat agressiever, daar Achterveld ook tot scoren wilde komen. Het was echter in de 35e minuut SVF die de stand op 0-2 bracht. Met een mooie steekpass van Nick Vermeer was voor Rik van der Mispel de weg vrij naar de keeper. De eerste poging om te scoren werd verijdeld, maar Rik bleef attent en wist toch nog de bal over de doellijn te werken. Met nog tien minuten te spelen zou dit toch een overwinning moeten worden voor SVF.

Deceptie

Een overbodige overtreding in de 40e minuut door Julian Heijmans was voor de scheidsrechter aanleiding voor zijn tweede gele kaart en hij kon de wedstrijd verlaten. SVF was door deze commotie geheel van streek en hiervan maakte Achterveld gebruik door de druk extra op te voeren. Doelpunten konden zo niet uitblijven. Een speler van Achterveld pikte een terugspringende bal op de rand van het strafschopgebied en zijn schot betekende 1-2. In de 3e minuut van de bijgetelde tijd, wist keeper Timo de Groot een ver schot niet te verwerken. De bal ging over hem heen en zo werd de eindstand 2-2. Wat een zekere overwinning leek, werd toch nog een deceptie voor SVF en de supporters. Dit was niet nodig geweest.

De foto’s van deze wedstrijd staan in het album.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha