Wijk bij Duurstede, 16 augustus 2018. Per 27 augustus begint het judoseizoen bij Judo Duurstede. Judo is op verschillende vlakken goed voor de ontwikkeling van een kind. De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen.

 Zelfvertrouwen en zelfbeheersing

 

Ook levert judo een positieve bijdrage aan het zelfvertrouwen en de zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. De positieve bijdrage van judo wordt veroorzaakt door drie kenmerken van de judosport:

  1. het individuele karakter
  2. het noodgedwongen samenwerken
  3. het fysieke element

Door het judo leren kinderen vallen, iets waar ze later veel voordeel van kunnen hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen.

Gekwalificeerde leraren

Judo Duurstede biedt judolessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar t/m senioren. De judolessen worden gegeven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdagavond worden er jiu jitsu lessen aangeboden. Aan deze lessen kan worden deelgenomen vanaf 10 jaar. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde judoleraren en jiu jitsu leraren. De eerste drie lessen zijn gratis om te kijken of uw kind judo/ jiu jitsu of u zelf judo/ jiu jitsu leuk vindt. Wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op onze website www.judoduurstede.nl

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha