Wijk bij Duurstede, 18 juni 2018. In de reguliere kompetitie lukte het net niet voor CDW 2 om voor de derde keer op rij het kampioenschap binnen te slepen. Met nipt verschil (1 punt) won Odysseus 2 uit Utrecht die race. Dan moest het volgende stapje onhoog maar via de nakompetitie gebeuren, die begon in Wijk tegen het geroutineerde asv Arsenal uit Amsterdam.

Taaie bezoekers

Een beter CDW 2 had toch nog aardig wat moeite met de taaie bezoekers, het werd uiteindelijk 2-1. Daarmee was afgerekend met ook een 2e klasser, de bezoekers hadden net als CDW 2 een periodetitel binnen gehaald. De volgende wedstrijd was een plaatselijke, samen met Nieuwland 2 uit Amersfoort was ook SVL 2 veroordeeld tot de nakompetitie om hun eerste klasserschap te behouden. Dat was super spannend vorige week in Langbroek, een beter CDW 2 kon pas in de verlenging afstand nemen van de dapper strijdende Langbroekenaren. Uitslag 1-3.

Zenuwen

De mannen van SVL zeiden het al, jullie kunnen ook Nieuwland wel aan, wij wonnen ook van dat team, dat moet jullie ook lukken. En uiteindelijke klopte dat ook, alhoewel, de zenuwen gaan dan best wel meespelen, dat was ook wel te zien. Via de 0-0 ruststand bracht Stan van Lunssen zijn team in de tweede helft op voorsprong. Pas een minuutje of 3 voor tijd kwam Nieuwland terug, zou het dan alsnog fout gaan in de laatste minuten. Nee hoor, in de eerste minuut van de blessuretijd was het Robbin van den Berg die zijn team naar de eerste klasse schoot. Ja, dan mag je wel een feestje bouwen, want het was al de derde stap omhoog in 3 seizoenen. Na kampioenschappen in seizoen 2015 – 2016 en 2016 – 2017 nu dus promotie via de nakompetitie in 2017 – 2018. Dat stond ook op de t-shirts die het hele team na dit succes met trots aan trok. Een prachtig resultaat voor het hele team en hun begeleiding. Van harte proficiat mannen, en veel succes in de eerste klasse.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha