Wijk bij Duurstede, 20 mei 2018. Door met 3-1 van CJVV uit Amersfoort te winnen heeft CDW zijn voorlopig laatste thuiswedstrijd in de tweede klasse gespeeld. In een wedstrijd waarin CDW voetballend beter was dan de gasten werd de winst in de tweede helft veilig gesteld. Bij de rust was het 1-1, waarbij opviel dat CDW net als vorige week in de laatste seconden weer een doelpunt tegen kreeg.

Jonge debutant in het doel

Met 2 jeugdspelers die beiden hun basisdebuut voor de kompetitie maakten, doelman Tijn van Dijk, geboren in 2002 is wellicht de jongste debutant ooit in CDW 1 en back Max Hoogduin die speelde of hij al jaren in het eerste stond, werd afgetrapt. Al vanaf het begin was het meeste balbezit voor CDW waarbij opviel dat de gasten die lange tijd met CDW en VVZ’49 de degradatiestrijd met CDW uitvochten beter voor de dag kwamen dan destijds in Amersfoort. Het terughalen van een aantal geroutineerde spelers uit lagere teams zijn ze vooral achterin sterker geworden. Na bijna 10 minuten verkennen of en waar de defensieve muur bij beide teams te slechten was nam CDW het eerste echte initiatief. Back Pim Plantinga wist met een lange bal op Jeff Zichterman het geschuif op het middenveld te overbruggen. Het lukte Jeff langs de back te glippen en omdat Ingmar de Wit de lage voorzet liet lopen kwam Rosh Rigter achter hem vrij. De knal van Rosh eindigde op de vuisten van keeper Michel van Hoorn. Tussen de 10e en 25e minuut werd er best aardig gespeeld, was en bleef CDW heer en meester qua balbezit maar daar kwamen niet echt te vermelden kansen uit. En aan de andere kant was er voor keeper Tijn ook niet veel te doen. De middenvelders regeerden. De ban werd in de 25e min. gebroken, Rosh passte naar Ingmar de Wit, die was snel weg van zijn bewaker en ook de keeper kreeg geen kans, het lage schot was goed voor de 1-0.

Weer die laatste minuut

Wat CDW vorige wedstrijd de kop kostte, een tegendoelpunt in de laatste seconden voor de rust gebeurde nu ook. Want de 20 minuten daarvoor gebeurde er niet al te veel, CJVV schoot een vrije trap van 25 meter over het doel en ook Jens van Doorn pegelde na voorbereidend werk van Pim Plantinga net over. Dan is bijna rust, CJVV valt aan en de bal valt precies tussen de iets te hoog staande laatste linie en keeper Tijn. Daar wist Gijs Wobbes wel raad mee en hij schoot de gelijkmaker tegen het net. Direct na die 1-1 floot de prima leidende scheids Koet voor de rust.

Driedubbele wissel

CDW bracht na de rust ineens het maximale aantal wissels in het veld. Niet omdat spelers niet voldeden, maar gewoon om iedereen vandaag speeltijd te geven. Dus kwamen Thijs Wiegers, Tom Pijpers en Sem Eissens er in voor Rosh Rigter, Bart van de Leemkolk en Pim Plantinga. Ook nu was CDW vanaf de aftrap meer aan de bal en de goed spelende Tim van Ravenhorst had pech dat zijn schot na een mooie actie in de 51e min. net langs de buitenkant van de paal ging. De volgende aanval was er weer een grote kans. Die werd van dichtbij door Tom Pijpers op de lat gekopt. Zoals CJVV aan het doelpunt kwam voor de rust sloeg ook CDW nu zo toe. Nu was het een ingooi die tussen verdediging en keeper stuitte. Lennard Nienhaus ging er vol in om het duel te winnen en dat lukte hem, hij zorgde voor de 2-1. Halverwege de tweede helft wisselde ook de trainer van CJVV 3 man ineens. Dat kon niet verhinderen dat CDW kort daarna naar 3-1 uitliep. Max Hoogduin had goed in de gaten waar de ruimte lag die Jens van Doorn kon benutten. De pass was perfect, de afronding ook, Jens liep zich vrij en liet keeper van Hoorn geen kans. Hij schoot de 3-1 hard en laag bij de tweede paal binnen. Na dat doelpunt waren er soms wat grimmige momenten die in de slotfase meer opvielen dan het vertoonde spel. Maar ook daarin bleef de goed leidende scheids de zaken goed onder controle houden. Eindelijk weer eens een winstpartij voor CDW, volgende week gaan we naar Victoria in Hilversum om daar de laatste wedstrijd van het seizoen af te werken. De beide debutanten deden het vandaag prima, ze speelden al eerder oefenwedstrijden met CDW 1 maar debuteren in de basis is toch nog wat anders. En zeker ook Sem Eissens en Thijs Wiegers lieten zien dat zij het zeker in zich hebben om de strijd om een basisplaats volgende seizoen met de rest van de selectie aan te gaan. Maar Max Hoogduin was in de ogen van de coaches vandaag met lichte voorsprong de beste van het team en werd Man of the Match. CDW speelde met; Tijn van Dijk - Pim Plantinga (Thijs Wiegers) - Lennard Nienhaus - Frank Barte - Bart van de Leemkolk (Sem Eissens) - Max Hoogduin - Tim van Ravenhorst - Rosh Rigter (Tom Pijpers) - Jeff Zichterman - Jens van Doorn - Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha