Wijk bij Duurstede, 10 mei 2018. Al weer voor het vijfde jaar komen de waterscouts uit de regio Utrecht bij elkaar tijdens het Pinksterweekend op het recreatie gebied de Gravebol. De groepen uit Wijk bij Duurstede, Utrecht, Culemborg, Vreeswijk, Zaltbommel, ’s Hertogenbosch en Woerden (samenkomend in een regio die zij Admiraliteit noemen) komen weer aan met hun boten.

Aankomst

Vrijdag avond (18 mei) en zaterdag ochtend (19 mei) komen de scouts aan met hun boten, varend over de Lek/Amsterdam-Rijnkanaal, via de Nederrijn langs de jachthavens naar het recreatie gebeid. 500 scouts zullen daar op zaterdagmiddag beginnen met hun kamp, waar na de officiële opening een kleine 80 boten onderlinge zeilwedstrijden aan zullen gaan. De vraag is natuurlijk of de Sea Lions uit Wijk bij Duurstede zich dit jaar weer kunnen kwalificeren voor de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden.

Roeiwedstrijden

Zaterdagavond zijn er onderlinge roeiwedstrijden (drie banen die tegen elkaar roeien, starten gebeurt vanaf het wachtschip NieuwHoorn uit Utrecht).

Wrikwedstrijd

Zondag ochtend zal er fris en fruitig gestart worden met wrik-wedstrijden. Dit is een oude techniek om schepen in smalle ruimten met een riem voor te bewegen. In de middag worden er weer zeilwedstrijden gehouden. Maandag ochtend (21 mei) zijn er nog roeiwedstrijden (dit keer over een langere afstand) waarna rond het middag uur de waterscouts weer allemaal vertrekken, een waar spektakel om te zien, sleepboten met scouts in vletten er achter, oude binnenvaartschepen met de vletten op hun dek en met scouts in vletten er achter. Een aantal zal via de sluizen het Amsterdam-Rijnkanaal op gaan.

Sporters

Scouting wordt vaak niet geassocieerd met sport, echter zijn de waterscouts lid van het CWO (een organisatie waarbij ook de zeilscholen zijn aangesloten en die de opleidingen controleren) en lid van het NOC/NSF. Voor veel wedstrijdzeilers in de wereld is waterscouting toch de bakermat geweest…

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha