Wijk bij Duurstede, 7 mei 2018. De MO19 heeft het helaas niet gered in de halve finale van de KNVB bekercompetitie. Zaterdag moesten ze aantreden tegen het hen al bekende DESTO uit Utrecht. Dit team stond al te boek als zeer sterk en dat hadden de meiden van CDW al eens ondervonden in een competitiewedstrijd. Door de vakantieperiode miste CDW helaas drie eigen speelsters, Robin, Maud en Wieke, maar konden weer rekenen op de steun van Indy en Merlijne uit de MO17. 
 

Positief en genieten

Maar met goede moed, vertrouwen in eigen kunnen en gesteund door zo'n 100 CDW toeschouwers traden de meiden aan op het hoofdveld. Het was weer even wennen onder de volle zon en het steeds warmer aanvoelende kunstgras. 
Coach Marc, helaas op vakantie, maar op afstand meelevend, had samen met coach Bart-Jan de meiden op het hart gedrukt vooral ook te genieten en positief te blijven, zo vaak sta je niet in de halve finale tenslotte! 

Goede start

De meiden gingen goed van start, hadden een duidelijke opdracht meegekregen van coach Bart-Jan Eissens en hielden zich aan hun taak. 
DESTO ging ook voortvarend van start, kozen meteen de aanval en speelden over de hele linie als één team. Maar onze meiden lieten zich het eerste kwartier niet van de wijs brengen. 
Na dit kwartier kreeg DESTO een corner, deze kwam voor de voeten van CDW maar werd rommelig weggewerkt, DESTO twijfelde geen moment en knalde de bal er vanaf de 16m in. Onnodige goal door een verdedigingsfout, helaas 0-1
 
De meiden rechtten hun rug, bleven wel de aanval opzoeken maar er miste af en toe de aansluiting van achter uit, waardoor er een te groot gat ontstond op het middenveld. 
De linksvoor van DESTO maakte daar gretig gebruik van, had een mooie run vanaf het middenveld, omzeilde twee meiden van onze verdediging van buiten naar binnen en schoot met links erg mooi hoog in de rechterhoek, 0-2, onze keepster kansloos latend.
De drinkpauze halverwege vanwege de warmte kwam als een verlossing, coach Bart kon nog even wat positieve oppeppende input geven en de meiden gingen weer van start met de koppies omhoog! 
 
DESTO ging er steeds meer in geloven natuurlijk maar was nog niet gerust, wetende dat CDW goed is in het terugkomen. Maar je zag DESTO groeien, raakten nog meer op elkaar ingespeeld, hadden goede wissels meegenomen en bleven de aanval kiezen. 
Wederom gerommel in het strafschopgebied, bal werd niet goed weggespeeld en ja hoor, DESTO twijfelt niet en schoot gedecideerd binnen, 0-3. Dit was tevens de ruststand.
 

Rust

Tijden de rust zochten de meiden even de kleedkamer op ivm de warmte. Tijdens de evaluatie kwamen de meiden zelf ook tot de conclusie dat er meer moest worden aangesloten op het middenveld door de verdediging. De coach veranderde de opstelling ook iets waardoor er meer voorwaarts gespeeld moest gaan worden. 
 

Tweede helft

Het fluitsignaal klonk, CDW koos meteen de aanval en bleef dat doen. Door het geraffineerde spel van DESTO kwamen onze meiden niet aan hun gewoonlijke voetballen toe, maar het was en bleef een sportieve wedstrijd op het scherpst van de snede. 
Na de tweede drinkpauze gooide coach Bart het roer helemaal om en zette hij alles in op de aanval van CDW. Ondanks de extreme vermoeidheid gaven de meiden echt alles wat ze hadden in de strijd wat leidde tot meerdere aanvallen op de goal. Helaas mocht het niet zo zijn, een paar mooie kansen, twee ballen op de paal, twee ballen nèt voorlangs, en nog een paar kleine kansjes, het was het allemaal nèt niet deze keer. 
 
Vlak voor het einde kreeg DESTO nog een corner, die hoog werd aangespeeld voor de goal. Hun nummer 6 die met kop en schouders boven iedereen uitstak, sprong, kopte en ja hoor......de vierde goal was een feit. Niks aan te doen. Vlak erna klonk het eindsignaal van de officiële KNVB scheidsrechter. 
 

Ervaring rijker

Een zeer sportieve wedstrijd met de verdiende winnaar DESTO! Dit team was meer ervaren dan onze meiden, er zaten duidelijk meer voetbaljaren in hun benen. 
Onze meiden van CDW hebben gestreden als leeuwinnen, hebben genoten van de halve finale en nemen een mooie en positieve ervaring mee naar volgend jaar. 
Meiden bedankt, jullie hebben je kranig geweerd en laten zien dat CDW wel degelijk meetelt in het meidenvoetbal.
 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha