Wijk bij Duurstede, 28 april 2018. De meiden van de MO19 hebben het gefikst, ze staan in de halve finale van de KNVB bekercompetitie. Vandaag hebben ze de meiden van DWB uit de kop van Noord-Holland gedecideerd naar huis gestuurd.

Volle bak tegenaan

De meiden van DWB zagen er vervaarlijk uit en coach Marc had onze meiden gewaarschuwd dat ze er meteen volle bak tegenaan moesten gaan. En dat deden onze meiden, die moesten aantreden met behulp van drie meiden uit de MO17 vanwege de vakantie. CDW koos vanaf dat het fluitsignaal had geklonken de aanval en dat is de hele tijd zo geweest. Het eerste kwartier werden er vele kansen gecreëerd maar de bal ging er elke keer nèt niet in. Iedereen voelde dat het ging gebeuren. Marije gaf vanaf links een assist op Samira en die kreeg de bal goed op haar slof, ja hoor, de 1-0 was een feit.

Vleugels

Bij de volgende aanval volgde er een solo actie van Samira, die 'm in de korte hoek legde, 2-0! Ja hoor, de beer was los, de meiden kregen vleugels en iedereen voelde dat er nog meer in het vat zat. Onze verdedigster Gail kreeg de bal, maakte een spurt het hele veld over vanuit de verdediging, speelde zich helemaal vrij en scoorde gedecideerd laag in de linkerhoek, de keepster kansloos latend. Wat een opsteker, 3-0!

Helemaal los

Even later kreeg Samira weer een kans om lekker uit te halen en scoorde hoog in de rechterhoek, 4-0. De meiden waren nu echt helemaal los, er werd mooi gevoetbald, goed overgespeeld, iedereen kon elkaar vinden, mooie aanvallen volgden. Anne, Indy en Merlijne uit de MO17 deden volle bak prima mee. Samira schoot nog een keer op de lat, de bal kaatste terug op Esmee, die uithaalde, vol op de paal.........jammer, geen vijfde goal.

Consternatie

Vlak voor rust, in de 42ste minuut, kreeg CDW weer een kans. Samira kwam van links voor de goal, haalde vol uit, op de keepster, die vervolgens met een grote gil neerging. Ze had geprobeerd de bal tegen te houden met haar handen, waarbij haar vinger zo hard geraakt werd dat ie uit de kom schoot. Consternatie alom en schrik bij alle meiden. EHBO kwam eraan te pas, maar ziekenhuis was noodzaak.

Nu waren ze met 1 reserve gekomen, dus ze hadden door kunnen spelen, maar gezien de schrik en de anderhalf uur durende thuisreis met z'n allen, kwam hun coach zeggen dat ze het hierbij zouden laten. CDW speelde te sterk, stonden al 4-0 voor, dus ze hielden het voor gezien. Jammer voor onze meiden want de teller had nog wel hoger kunnen staan. Jammer ook dat de tot dan toe zeer sportieve wedstrijd zo moest eindigen. Na de meiden gedag te hebben gezegd en de keepster sterkte te hebben gewenst, hebben onze meiden de welverdiende overwinning gevierd. Ze hadden er slechts 1 helft voor nodig, maar het was genoeg. Anne, Indy en Merlijne, bedankt voor jullie bijdrage!

Uniek

Voor het eerst in de geschiedenis van het meidenvoetbal bij CDW is de halve finale gehaald, die ofwel 5 mei ofwel 19 mei moet worden gespeeld, afhankelijk van de loting. De meiden hebben de smaak te pakken en zien die finale op 3 juni a.s. wel zitten, maar dan moet er eerst nog een lastige horde worden genomen.

Volgende week zaterdag staat ook de competitiewedstrijd uit tegen FC Almere op het programma, wat ook al een hele lastige klus kan gaan worden. Maar de meiden hebben de smaak te pakken, dus wie weet............

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha