Wijk bij Duurstede, 22 april 2018. Omdat CDW thuis op een zonnig Marienhoeve met 1-2 van Roda’46 verloor en concurrent CJVV er met de volle buit bij Odysseus vandaan ging is het doek bijna gevallen voor CDW. Nog 3 wedstrijden te gaan, uit naar Almere, thuis tegen CJVV en uit naar Victoria, dat moet 9 punten opleveren om nog een kans te hebben. Schier onmogelijk, Almere en Victoria zijn nog in gevecht met Geinoord om het kampioenschap. En ondanks de per wedstrijd zichtbare progressie is CDW nog niet zo ver dat zo’n klus geklaard kan worden.

Mooi snel voetbal

De bezoekers uit Leusden brachten wat er van hun verwacht werd, vanaf de aftrap gingen ze er met mooi en snel voetbal vol tegenaan. Direct werd al duidelijk dat CDW hier een lastige middag ging krijgen. En terecht uit oogpunt van de gasten die redelijk dicht achter de koplopers staan. Als die een foutje maken kunnen wij toeslaan was de gedachte. Al in de 2e minuut kwam CDW goed weg, een knal van ruim 25 meter ging tegen de lat. Maar het duurde niet lang tot CDW goed weerwoord kon gaan geven, het strijdplan klopte en af en toe kon er ook onder de druk van Roda uit gevoetbald worden. Wel bleven de gasten het meeste balbezit houden maar als er schoten kwamen waren die niet zuiver genoeg en op een enkele corner na gaf de Wijkse verdediging weinig weg. Het eerste moment dat Roda onder druk kwam was na een vrije trap die Jens van Doorn hoog voor het doel plaatste. Lennard Nienhaus en Rosh Rigter kregen geen kans van keeper Jaap de Greef, hij bokste de bal weg voordat ze toe konden slaan. Een volgende vrije trap voor CDW schoot Stefan Nesselaar net over en een corner van Stefan was enkele centimeters te hoog voor Lennard om goed te kunnen koppen. Roda heerste maar CDW was met counters ook gevaarlijk. In de 36e min. kwam het gevaar voor Roda ineens langs de andere kant. Nu kwam rechtsback Pim Plantinga goed op en hij bediende Ingmar de Wit op maat. Die glipte langs de linksback en op het schot dat volgde had de keeper geen antwoord, het was 1-0 voor CDW. Enkele minuten later liet Roda een enorme kans liggen, een voorzet van de vleugel werd door niemand aangetikt en ging voorlangs. Bij de volgende aanval besloot scheids Blommesteijn dan maar even te helpen. In een duel met de spits zag hij als enige dat Roan van Zalingen een overtreding maakte en legde de bal op de stip. Sander was nog dichtbij de door Jamal Lachkar laag ingeschoten bal maar die ging te hard, het was weer gelijk. Dat bleef het tot de rust.

Aanvallende wissel

In de rust werd besloten een aanvallende wissel uit te voeren, zo kwam pure aanvaller Jeff Zichterman er in voor Stefan Nesselaar. En de weer fitte Jeff had er zin in, al bij zijn eerste actie kon zijn voorzet nog met veel moeite uit de doelmond gehaald worden. Dan 47e min, een overtreding op het middenveld maar CDW blijft in balbezit en de bal gaat richting Ingmar die er door is. Fluitsignaal komt seconden later, geen voordeel gegeven. En als ie nou konsekwent is. Nee dat nou weer niet, een soortgelijk geval eerder op de helft van CDW mocht weer wel doorgaan. Mister Blommesteijn liep CDW duidelijk een loer te draaien. Maar ja, scoren moet je zelf doen, dat kan een scheids niet voor je. Direct daarna, een aanval begint op rechts en de voorzet komt bij Jeffrey Meynhardt, onze linksback die helemaal mee opgekomen was. Het schot was net niet goed genoeg en ging over. Dan komen er weer enkele kansen voor Roda onder meer door verkeerd inpassen van keeper Sander die de bal in de voeten van invaller Gilbert Ilaria schoot. Het reactie van Sander was prima, hij herstelde zijn fout en stopte het schot. Het eerste kwartier na de rust werd besloten met een corner voor CDW waarbij Tim van Ravenhorst en Rosh Rigter beiden koppend naar de bal gingen en elkaar blesseerden. Beiden konden verder. Kort daarna (65) kwam Tom Pijpers voor Lennard Nienhaus. In feite nog een aanvallende wissel, en terecht, alleen winst vandaag zou opluchting brengen. Maar dat zoiets risico’s met zich meebrengt bewees Roda in de 73e min. Een mooie combinatie op rechts werd besloten met een crosspass naar Pim van Dongen op links. Onze Pim, Pim Plantinga en Rosh waren nog op de terugweg van een CDW-aanval en hadden de Roda speler niet gevolgd. Hij had een makkie om de 1-2 achter Sander te schuiven. Direct daarna had de snelle Gilbert Ilaria de boel op slot kunnen doen, hij slalomde langs 3 man en schoot vrij voor Sander hoog over. Dat was het laatste echte wapenfeit van Roda. Het laatste kwartier drukte CDW volop. Maar niets lukte, en natuurlijk was er ook weer het moment dat de scheids vergat CDW voordeel te geven. De man had duidelijk meer vriendjes in Leusden dan in Wijk en dat zal zeker niet veranderd zijn. De druk in de slotfase leverde zeker wel kansen op onder meer bij een voorzet van Ingmar de Wit die iets te hard op Tom Pijpers afkwam, een hard schot van Jeff Zichterman werd met pijn en moeite tot corner verwerkt en natuurlijk werd het duwtje in de rug van Ingmar de Wit kort voor tijd ook niet gezien, weg kopkans, en weg laatste kans voor CDW. Pas op 12 mei speelt CDW de volgende wedstrijd in Almere. CDW speelde met ; Sander de Zeeuw - Pim Plantinga - Roan van Zalingen - Frank Barte - Jeffrey Meynhardt - Stefan Nesselaar (Jeff Zichterman) - Tim van Ravenhorst - Rosh Rigter - Lennard Nienhaus (Tom Pijpers) - Jens van Doorn – Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha