Wijk bij Duurstede, 15 april 2018. In IJsselstein tegen IJFC heeft CDW zichzelf in een goede eerste helft te weinig beloond. Er waren over en weer kansen, maar met een ruststand van 0-1 beloonde CDW zich te weinig. De tweede helft was IJFC beter en kwam na 56 minuten gelijk na een ketser achterin bij CDW. Zeker na het uitvallen van Lennard Nienhaus kreeg CDW het moeilijk en in de laatste 10 minuten sloeg de thuisploeg toe. Een te makkelijk verloren duel op het middenveld leverde een prachtige 2-1 op en enkele minuten later werd het nog 3-1.

Open kansen

Lekker weer, en leuk voetbal was wat al vanaf de aftrap te zien was bij IJFC - CDW. Al in de derde minuut was CDW dicht bij de 0-1 door een grote kans voor Thom Huisman. Hij kwam net 1 stapje te laat om toe te slaan. Direct daarop was het IJFC wat een goede aanval opzette en daarbij kwam CDW goed weg. Nadat spits Tom Pijpers in de 7e minuut alleen door een corner weggeven afgestopt kon worden sloeg CDW toe. De mooie harde voorzet van Thom Huisman werd bij de 2e paal onhoudbaar door Lennard Nienhaus ingekopt. Die 0-1 bleef tot de rust staan ondanks nog enkele kansen en mogelijkheden voor beide doelen. Voor IJFC werden het enkele kansen na acties van hun snelle buitenspeler Nino Poeketi. Een van zijn voorzetten ging zelfs enkele centimeters voor het doel voorlangs tot aan de cornervlag. Een solo van Ingmar de Wit en even later een aanval via een mooie combinatie van Ingmar samen met Thom Huisman leverden te weinig op. Nadat keeper Sander een vrije trap en een afstandsschot goed pakte was het weer de beurt aan CDW. Een knappe aanval werd met een voorzet van links naar Tom Pijpers afgesloten. Daar had onze spits iets meer mee kunnen doen, hij kopte te slap in. Nog beter was de vrije trap die Thom Huisman mocht nemen na geel voor de IJFC aanvoerder. Die kwam prachtig op maat aan maar ook deze keer kopte Tom Pijpers niet raak maar over. Een beste kans , en tevens de laatste voor de rust.

Geen wissels

Natuurlijk was er hoop in de rust, de eerste helft ging lekker gelijk op, met meer kansen voor CDW. Zou het lukken de thuisploeg in de beginfase nog eens te verrassen? CDW ging nog even verder met dezelfde elf als voor de rust. Al vanaf de aftrap werd duidelijke dat IJFC beter uit de verf kwam dan voor de rust en bij CDW werd de slag om het middenveld langzaam maar zeker een slag die meer en meer verloren werd. IJFC kwam en kreeg kansen. Een harde voorzet werd in de 53e minuut net op tijd door Roan van Zalingen weggekopt voordat de achter hem opduikende Ruben van Rooyen toe kon slaan. Uitstel van executie, enkele minuten later kon Sander een voorzet van rechts van diezelfde Ruben niet goed verwerken en de rebound werd van dichtbij binnengetikt. Die 1-1 had luttele minuten later al weer van het bord gekund als Rosh Rigter koel was gebleven. Hij maakte een imposante rush van achteruit recht op het doel af. Iets rechts van het midden glipte hij langs 3 man en kwam voor keeper Michael Maaswinkel. Die reageerde eigenlijk eerder dan dat Rosh schoot, maar hij deed het wel goed. Rosh had met een simpel wippertje kunnen scoren, de keeper lag al, maar het werd een schot tegen het lichaam, weg beste en laatste kans voor CDW. Daarna kwamen verse krachten Jens van Doorn en Luc van der Schans er in voor Thom Huisman en Pim Plantinga en kort daarna was ook Lennard Nienhaus leeg, voor hem werd Stefan Nesselaar ingebracht. In de 80e minuut besliste IJFC’s beste man Ruben van Rooyen de wedstrijd. Op inzet won hij een duel op het middenveld en kogelde vervolgens de bal van ruim 25 meter in de kruising. Dat was de genadeklap, CDW had goed partij gegeven maar was knock-out na dat doelpunt. En toen invaller Tim van de Brugge er 2 minuten later na een solo op links besloten met een schot in de verre hoek dat er via de paal in ging er 3-1 van maakte was het helemaal gedaan. De kans om met punten uit IJsselstein weg te gaan was er dus wel degelijk geweest vandaag, maar ja, het afmaken van de kansen blijft toch best wel een probleem. Als dat niet of te weinig gebeurt is het minste of geringste foutje achterin iedere keer fataal. Dat bleek ook vandaag weer, want met de complimenten van de opponent die niet snapt dat CDW zo laag staat kunnen we niet veel. We hebben uit de resterende 4 wedstrijden nog 2 overwinningen nodig om de laatste plaats te kunnen verlaten. Onmogelijk? Nou nee, wel een moeilijke klus, maar CDW blijft er voor gaan. De volgende wedstrijd; Zaterdag 21 april thuis tegen Roda ’46 uit Leusden, volgens velen de best voetballende ploeg van allemaal, dat wordt weer een hels karwei dus. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Rosh Rigter – Roan van Zalingen – Frank Barte – Jeffrey Meynhardt - Tim van Ravenhorst – Lennard Nienhaus (Stefan Nesselaar) – Thom Huisman (Luc van der Schans) – Pim Plantinga (Jens van Doorn) – Ingmar de Wit en Tom Pijpers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha