Wijk bij Duurstede, 15 april 2018. Een rugblessure van Bjorn Jansen in de laatste wedstrijd van het seizoen was alles bepalend. Tegen HTTC uit Houten leed Effect 1 een dikke nederlaag. Met 0-10 moesten de Wijkenaren terug naar huis. Ondanks het goede verweer van invaller Eric Toirkens werd overduidelijk dat het verblijf in de eerste klasse volledig gebaseerd is op de klasse van Bjorn Jansen. Ook deze avond konden Thom Dikhoff en Gert Loef geen potten breken. Slechts een enkele game werd gewonnen. Maar lang niet genoeg om in de buurt te komen van een punt. Door deze nederlaag is Effect 1 onverwacht op een degradatieplek terecht gekomen. Het team komt slechts een puntje tekort op SVE.

Sinds jaren moet Effect 1 in de najaarscompetitie weer in de tweede klasse gaan proberen om via het kampioenschap naar de eerste klasse terug te keren.

Effect 2 - Hilversum 16    5-5
Helaas geen herhaling van de heenwedstrijd, toen won Effect met 2-8. Effect 2 eindigt hiermee op de vijfde plek in de poule. Hopelijk zal het team via een dispensatieregeling op het huidige niveau kunnen blijven spelen.
Zowel Theo Wiegers als Gerard Wijman wonnen één partij. Eric Toirkens is toch overduidelijk de kopman van dit team. Hij had weinig moeite met de tegenstand en won alledrie zijn partijen. Gerard won nog bijna zijn tweede partij van de avond, maar helaas trok zijn tegenstander de vijfde en laatste game met 9-11 naar zich toe.
Dubbel Gerard/Eric kwam er echt niet aan te pas, in 3 games werd kansloos verloren.

Duo-competitie

Effect 1 - ONI 1    1-4

De spannende strijd om het kampioenschap in deze poule is helaas in het voordeel van ONI beslecht. Zoals verwacht kwam ONI in de sterkste opstelling naar Wijk bij Duurstede. Men wilde iets recht zetten. Eindigde de heenwedstrijd nog in 2-3 overwinning voor Effect, deze keer werd de meeste partijen door ONI gewonnen. Maar liefst drie 5-gamers werden gespeeld, slechts één werd door Effect gewonnen. Ook in de beide andere partijen was men aan elkaar gewaagd.
Het enige punt van de avond voor Effect werd gescoord door Ruud van Os. Hij name zijn revanche van de heenwedstrijd en won de eerste partij. Ook het dubbel ging naar ONI en ook deze partij werd in 5 games gespeeld. 
 

ONI - Effect 2

De laatste wedstrijd van duo 2 werd tegen Oni gespeeld.  Thuis was met 4-1 gewonnen, dus de mogelijkheid om een positieve afsluiting van de competitie te maken was aanwezig. Jeroen van der Geer startte met een vrij snelle drie games zege. 11-9, 11-4 en 6-11. Mazen had weer wat moeite op stoom te komen. Toch wist hij na twee kansloze games de partij te keren. Uiteindelijk won hij in 5 games. 2-0 voor Effect. Maar toen kwam het dubbel.  Een heerlijke partij werd uiteindelijk toch verloren. De tegenstander putte moed uit deze overwinning. Mazen moest na de vijf games in zijn eerste enkel en de vier games in het dubbel meteen weer aantreden voor zijn tweede enkelpartij. Duidelijk bleek dat zijn conditie niet optimaal is. Hij verloor in vier games. Jeroen van der Geer mocht toen voor de overwinning spelen, maar wist eigenlijk maar een game goed partij te geven. Na 12-10 verlies was de spirit er uit. In 3 games verloor hij die partij en daarmee was de 3-2 nederlaag een feit.

Effect 3 - HTTC 7    1-4

Rob Hamoen kon gelukkig weer meedoen, want zijn rug is aan de beterende hand.
Hij pakte het enige punt voor Effect 3. De laatste partij van de avond won hij in drie games. Nathalie van Kuijk was in haar laatste wedstrijd van dit voorjaarsseizoen héél dichtbij winst, maar de 5e game ging met 10-12 tóch naar HTTC.
Ook met dubbelen zat het Effect niet mee, in 5 games werd verloren.
Effect 3 eindigt helaas op de laatste plek in de poule dit seizoen.
 

Vitac - Effect 4 

De voorlaatste wedstrijd (voorlopig de laatste van Chris) van de voorjaarscompetitie was de uitwedstrijd in Wilnis tegen Vitac. Thuis werd het een 1-4 nederlaag met de 1e winstpartij van Mazen in de 4e klasse. Chris startte tegen Oscar -eerste man van dit team met een rating in de 1100. Eigenlijk kwam Chris pas in de 3e game op stom. Hij verloor echter zijn partij. Mazen had tegen Peter een stroeve start, won uiteindelijk wel met 13-11. Daarna was het simpel 11-8 en  11-3. De grootste verrassing werd het dubbel. 11-4, 11-6 en 13-11 voor Effect. Zij voelden elkaar prima aan. Mazen verloor daarna zijn 2e partij maar liet spectaculair spel zien. Chris zorgde uiteindelijk voor de winst in de enige partij in 4 games. Met een 

Effect 4 -HTV 3    0-5

HTV was al overtuigend kampioen. In deze wedstrijd hadden Paul Eriks en Olfert Zwakman dan ook weinig in te brengen. Effect bezet een knappe 3e plek in de poule.
Ook met dubbelen was HTV veel te sterk, in 3 games verloor Effect

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha