Wijk bij Duurstede, 8 april 2018. Het begin is er, via de 0-0 remise tegen JSV op een zonnig Marienhoeve komt nummer voorlaatst CJVV weer iets meer in zicht. In de eerste helft was JSV iets sterker aan de bal maar hun afronden was matig. Na de rust waren er ook voor CDW enkele mogelijkheden maar die werden net als die van JSV allemaal verprutst. In de slotfase behoedde keeper Sander met enkele fraaie reddingen zijn team voor een late nederlaag.

Gasten starten goed

De eerste aanval was voor CDW, die liep op niets uit, daarna was het de beurt aan JSV om met flitsende aanvallen waarbij meestal de snelle en handige Enzo Geene betrokken was om het doel van CDW te bestoken. Al in de 8e minuut ontsnapte CDW, linkerspits Geene kwam in balbezit, zette voor en spits Sven Banfi tikte de bal tegen de paal. Dat werd een wake -up call voor CDW, het team kwam beter in hun spel maar echt veel gevaar voor het doel van keeper Scholman van JSV leverde dat niet op. Na een half uur was er ineens weer een flits van JSV. Enzo Geene glipte langs Bart van de Leemkolk en spits Banfi had zich vrijgelopen van zijn bewakers. Dat leverde een open kans op. CDW mazzelde, de spits kwam met zichzelf in de knoop en verprutste de kans. Even later een schietkans voor Geene, die kwam naar binnen en schoot recht op Sander de Zeeuw af die dat schot goed pakte. Verder waren de defensies de baas, Frank Barte en Roan van Zalingen legden routiniers Daan van der Valk en Martijn Kroneman aan banden en op links hield Jeffrey Meynhardt zich prima staande tegen Martijn Kroneman. Aan de andere kant kregen Ingmar de Wit en Tom Pijpers weinig ruimte van Michiel van der Valk en zijn mannen achterin bij JSV. De enige mogelijkheid voor CDW in de laatste 10 minuten was een vrije trap van Thom Huisman die keeper Martijn Scholman uit de kruising moest tikken. Rust 0-0.

JSV beter


Al voor de rust werd duidelijk dat Bart niet meer aan de tweede helft kon beginnen, voor hem kwam Tim Hoogduin er in als rechtsback. Zeker in de eerste 10 minuten moest CDW terug, JSV probeerde een voorsprong te forceren maar daartegen hield CDW goed stand. In de 56e minuut ontsnapte CDW nog eens aan de 0-1. Een corner van Geene van links werd door alles en iedereen gemist. De halfhoog geschoten harde voorzet kwam bij de andere cornervlag terecht. Na 60 minuten was het gedaan voor Tim van Ravenhorst, hij kreeg kramp en werd vervangen door Stefan Nesselaar. Met nog 30 minuten te spelen kwamen er ook ineens weer wat mogelijkheden voor CDW. De beste bereidde Ingmar de Wit zelf voor. Op rechts slalomde hij langs een drietal verdedigers en kwam schuin voor het doel. Hij had zelf een beste schietkans maar speelde af naar spits Tom Pijpers. Die kreeg geen kans, de bal kwam iets achter hem en hij had 2 man op zijn nek. Met Jens van Doorn voor Thom Huisman werd aan de laatste 20 minuten begonnen. Ook in de 82e minuut kwam er nog een kansje. Ingmar en Jens combineerden zich vrij, Jens zette voor van rechts en ook nu kon Tom Pijpers niets met de iets te harde voorzet. De laatste 10 minuten had CDW aanvallend weinig meer in te brengen, 2 spitsen bleven voorin, middenvelders Rosh Rigter en Pim Plantinga waren achterin hard nodig om de 0-0 over de streep te trekken. En dat lukte, al was het wel even huiveren. Waar het vorige wedstrijd in min. 88 nog mis ging was het nu al in de 91e. Een lange bal uit de Nieuwegeinse defensie zeilde over onze hele achterhoede. Daar ging Barry Zwezerijnen achteraan, de vervanger van Banfi. Keeper Sander hield zijn ploeg op de been door het luchtduel van de opspringende spits te winnen en de bal weg te tikken. Aansluitend pakte hij ook nog de rebound, de 0-0 was veilig over de streep getrokken. Volgende week gaat CDW uit naar IJFC in IJsselstein.
Met een beetje geluk is dan Lennard Nienhaus weer van de partij, die was vandaag niet speelklaar, maar wie weet, het zou een goede zaak zijn als CDW’s sterkmaker er dan weer bij kan zijn. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Bart van de Leemkolk (Tim Hoogduin) – Roan van Zalingen – Frank Barte – Jeffrey Meynhardt – Tim van Ravenhorst (Stefan Nesselaar) – Rosh Rigter – Thom Huisman (Jens van Doorn) – Tom Pijpers – Ingmar de Wit – Pim Plantinga

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha