Wijk bij Duurstede, 1 april 2018. Thuis tegen de Meern heeft CDW lang zicht gehad op het eerste punt sinds weken.Bij de 0-0 ruststand waren de beide defensies de baas in de eerste helft, er waren weinig momenten met echt doelgevaar te zien geweest. Na de rust was er een korte periode dat CDW het iets beter deed dan de gasten maar die groepeerden zich compact en gaven weinig kansen weg. Daarna werd de Meern weer beter. Jammer genoeg voor CDW kwam dat ene fatale momentje ook nu weer voorbij. De Meern scoorde in de 88e minuut de enige treffer.

Beter combinerend

Het pluspunt in de eerste helft was dat een goed verdedigend CDW het beter combinerende De Meern van zich af kon houden. Door dat goede werk achterin waarbij vooral Lennard Nienhaus uitblonk stond het niet na een kwartier al 0-1 of erger, dat was in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van vele eerdere wedstrijden. Wat ontbrak was controle op het middenveld, daar waren de makkelijker combinerende gasten de baas. Daarom kon CDW ook aanvallend weinig potten breken, de beste kans voordat de 0-0 rust aanbrak kwam uit een kopbal van Ingmar de Wit.

Even iets meer grip

Na de rust kwam Roan van Zalingen er in voor Benjamin Polman en een korte fase had CDW iets meer grip op de wedstrijd. Dat duurde niet echt heel lang, geleidelijk aan pakten de gasten de regie weer over. Het inzetten van Pim Plantinga en Marijn Kroodsma met nog een half uur te gaan verzette de bakens ook niet, de Meern speelde compact maar effectief. Schoten van Roan van Zalingen en Ingmar de Wit waren de beste kansen maar gingen in beide gevallen net naast. En dan komt toch weer dat momentje waar je tegenaan loopt als je in de gevarenzone zit. Eerst was er het mistasten en dan het te snelle instappen, CDW schoot zichzelf zo in de voet. De gasten wisten wel raad met dat moment en scoorden de enige en dus winnende treffer in de 88e minuut. De volgende wedstrijd is ook thuis, zaterdag komt JSV uit Nieuwegein de ploeg van trainer Jan Gaasbeek naar Marienhoeve. CDW speelde met; Sander de Zeeuw - Bart van de Leemkolk (Pim Plantinga) - Lennard Nienhaus - Frank Barte - Tim van Ravenhorst - Stefan Nesselaar - Thom Huisman - Ingmar de Wit - Floris van Dijk (Marijn Kroodsma) - Benjamin Polman (Roan van Zalingen en Jens van Doorn.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha