Wijk bij Duurstede, 30 maart 2018. Nipt verlies voor Effect 1 tegen Almeerspin 3 met  4-6. Een nederlaag nota bene tegen de nummer laatst in de poule, Almeerspin. Dat was een fikse tegenvaller. Bjorn Jansen verloor geheel onverwacht de laatste partij van de avond. Het was zijn eerste verliespartij van dit seizoen. Op zich natuurlijk een prima prestatie. Maar een verliespartij  tegen de nummer laatst was niet ingecalculeerd. Thom Dikhoff heeft echter de smaak van winst te pakken en won zijn laatste partij van de avond vrij eenvoudig in drie games. Dat was de tweede winstpartij op rij in deze klasse.  Gert Loef won deze keer geen partij. Zijn eerste partij van de avond verloor hij nog in vijf games. Maar daarmee was de koek op. Dubbel Thom/Bjorn had weinig moeite met het duo uit Almere. In drie games werd gewonnen.

Effect 2 - HTTC 4    5-5


Een kleine genoegdoening voor het 8-2 debacle bij HTTC in de 1e seizoenshelft.
Zowel Gerard Wijman als Theo Wiegers winnen beide één partij. Eric Toirkens deed weer eens van zich spreken en won alledrie zijn partijen, al ging dat niet bepaald makkelijk. Twee van de drie partijen won hij in vijf games. Eén van deze 5-gamers zelfs met 12-10 in de laatste game, na een achterstand van 7-10 te hebben weggewerkt.
Dubbel Theo/Eric kon het spel niet maken. In vier games verloren zij, na een paar spannende games die net de verkeerde kant opvielen. 

Duo-competitie Effect 1 - TTVN 1 3-2

Met deze overwinning heeft Effect evenveel punten als TTVN. Beide teams doen aan het eind van deze competitie nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Voor Effect was dit een mooie revanche op de 0-5 nederlaag in Nieuwegein eerder dit seizoen.  Zowel Harrie Groeneveld als Ruud van Os winnen allebei één partij, allebei in 4 games.  De winst met dubbelen zorgde ook voor de eindoverwinning, want in vier games ging het Nieuwegeins duo ten onder. Bij die 3-0 voorsprong bleef het. Een mooie opsteker voor de laatste competitiewedstrijd volgende week. De onderlinge verschillen in deze poule zijn erg gering. Team 1 kan tot kampioen gekroond worden, maar ook nog als vierde eindigen.
 

Effect 4 - NSV  5-0

Zoals viel te verwachten werd het tegen NSV uit Nieuwegein een 5-0 overwinning voor Effect 4. Toch was de tegenstand groter door het meedoen van hun derde speelster. Het gevolg was dat Olfert Zwakman vier games en John Maas vijf games nodig had om te winnen. Uiteraard lieten beide spelers wel de spelbeleving voorgaan boven het wegspelen van de tegenstander. Men komt immers ook voor de gezelligheid en niet om afgeserveerd te worden. Een mooi motto van dit team. Komende week moeten ze de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de kampioen van deze poule spelen. Gaat Paul Eriks natuurlijk weer zijn best doen om een tegenstander van zijn 100 % af te halen.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha