Langbroek, 27 maart 2018. Omdat Rik van Leeuwen zijn 200ste wedstrijd voor SVL ging spelen werd hij daarmee gefeliciteerd en toegesproken door oud-SVL speler en voorbeeld voor Rik: Matty van Leeuwen. Graag voegen wij onze gelukwensen hierbij en hopen dat Rik nog menig wedstrijd voor SVL zal spelen.

De noodzaak om punten te vergaren wordt steeds groter nu SVL onderaan de ranglijst bungelt en het degradatiespook gemeen begint te glimlachen. Was vorige week in Montfoort al best te zien dat er vorderingen in het elftal zichtbaar worden, afgelopen zaterdag tegen de Merino’s uit Veenendaal, konden we die progressie ook waarnemen. Dat wil zeggen in de eerste helft toen SVL het betere van het spel had en menig keer de mogelijkheid had om te scoren, maar wat weer net niet lukte. Zoals in de 26e minuut toen Willem Baaij de bal aan de verkeerde kant van de paal schoof. Of in de 33e minuut toen Martijn Verkerk de bal heel behendig over de Veenendaalse keeper krulde en via lat en paal wel of niet over de lijn rolde. SVL-supporters zagen absoluut een doelpunt, de scheidsrechter die er niet direct met zijn neus bovenop stond wist het echter beter: geen doelpunt. Ook de Merino’s hadden in de 43e minuut geen geluk: Geert-Willem Merkens wist een van dichtbij in geschoten bal te stoppen en met medewerking van Robin Janssen de bal weg ter werken. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft begon bij SVL zonder wijzigingen, wel werden er drie spelers de dug-out uit gestuurd om zich alvast warm te lopen: Selçuk Albayrak, Wouter van Hoof en Roben Schenk.

In de 50e minuut dreigde groot gevaar voor de thuisclub: een hard schot kwam op de paal en de terugketsende bal werd gelukkig naast geschoten. In de 54e minuut pikte Danny Kuijer de door Walter Cremers ver naar voren geschoten bal vakkundig op en schoot SVL naar de 1-0 voorsprong. Acht minuten later kwam Wouter van Hoof de doelpuntmaker vervangen.

De Merino’s dat in de tweede helft sterker bleek dan SVL had 6 minuten later bijna gelijk gemaakt, maar Merkens tikte de bal over. In de 62e minuut kwam de tweede wissel: Martijn Verkerk vertrok na zeer hard werken, Selçuk Albayrak kwam. Helaas, in de 68e minuut waren de kreten van teleurstelling van de Langbroekse supporters niet van de lucht: De Merino’s kwam langszij: 1–1. Jammer was het dat de laatste kans van SVL wegens (vermeend) buitenspel werd afgevlagd en de laatste mogelijke wissel achterwege bleef. Maar men hoeft het niet altijd eens te zijn met wie het voor het zeggen heeft. Dat merkten ook de heren Van Loen en Kosterman die achter de omheining werden gestuurd door de scheidsrechter.

SVL moet het doen met één punt erbij, drie was leuker geweest, dan zou de onderste plaats verlaten zijn.

We begonnen met: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Robin Janssen – Danny Kuijer (Wouter van Hoof) – Walter Cremers – Alex van Eem – Willem Baaij – Mitchel de Vaal – Martijn Verkerk (Selçuk Albayrak).

Komende wedstrijd is a.s. zaterdag naar en in Sliedrecht 14.30 u.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha