Wijk bij Duurstede, 11 maart 2018. Het eerste team van tafeltennisvereniging Effect heeft gisteravond wederom met 6-4 verloren. Dit keer tegen het veel hoger geplaatste VTV uit Nieuwegein. Een van de positieve punten van de avond was, dat Gert Loef en Thom Dikhoff elk in een van de drie partijen een goed niveau neerzetten en lang in het spoor van hun tegenstanders konden blijven. Gert Loef verloor uiteindelijk na een prima wedstrijd van Jannes in vijf games en Thom Dikhoff verloor van Frank in vier games. Gelukkig wist Bjorn zijn drie partijen in winst om te zetten en kwamen Thom en Bjorn in de dubbel nog net aan de goede kant van de score uit. Na een 7-3 achterstand in de vijfde game werd er toch nog knap gewonnen. Effect 1 blijft hiermee in het spoor van SVE voor de strijd om plaats vier in deze straffe poule.

duo Effect 1 - Veenland 2 3-2

Mooie revanche op het 3-2 verlies eerder deze competitie tegen de koploper. Ruud van Os lag ziek in bed, dus Eric Toirkens nam deze keer de honneurs waar. Harrie Groeneveld won een partij en Eric met prima spel zelfs twee. Drie partijen werden in vijf games beslecht, waarbij Effect er twee keer als winnaar uitkwam. Alleen het dubbel werd in vijf games verloren. Effect kwam in de vierde game nog knap terug en won deze game zelfs, maar helaas ging de 5e game met 8-11 naar Veenland.

Effect 3 - Leerdam 4 0-5

Een zware avond voor Effect 3. Nathalie van Kuijk won deze keer helaas geen wedstrijd. Datzelfde gold voor Hilly Hakkers. Zij was steeds wel erg dicht bij winst, maar verloor onder meer de eerste partij van de avond in 5 games met twee punten verschil. Een ongelukkige laatste rally zorgde voor het laatste punt voor Leerdam, waarmee de laatste game in 10-12 eindigde. Met dubbelen kwam Effect op een 2-1 game-voorsprong, maar helaas kon de voorsprong niet omgezet worden in winst: ook het dubbel ging in 5 games naar Leerdam.

Effect 4 - Vita 4-1

Effect 4 had de tegenstander na de uitwedstrijd in Vianen al laten weten dat het thuis uit een ander vaatje zou tappen. Olfert Zwakman heeft namelijk altijd opstartproblemen. Als de competitie op de helft is, dan is hij op zijn best. Dat bleek dan ook deze week bij de thuiswedstrijd. Paul Eriks won net als in Vianen zijn beide enkelspelen en Olfert Zwakman won van Cees Schouten, waarvan hij tot nu toe altijd had verloren. Hij had weliswaar vijf games nodig, maar trok de laatste game toch met 13-11 naar zich toe. De andere tegenstander was net iets te machtig voor hem. Het dubbelspel met John ging bijna perfect. Drie relatief snelle games brachten dat zo belangrijke punt. Uitslag 4-1 en voorlopig een derde plaats op de ranglijst

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha