Wijk bij Duurstede, 11 maart 2018. Bij CDW tegen Odysseus was al binnen de 10 minuten duidelijk dat CDW een heel goed team als tegenpartij had. Razendsnel sloegen de gasten toe na een corner voor CDW stonden ze ineens met 4 man tegen 2 CDW-ers. Binnen het halfuur werd de voorsprong naar 0-2 getild. Dat bleef zo tot de rust. Na de pauze leek CDW een kwartier lang aanspraak op de 1-2 te mogen maken maar die viel niet. Odysseus lukte het daarna zelfs om met 10 man naar 0-3 uit te lopen.

Goede verwachtingen

CDW wist nog best wel, uit bij Odysseus werd het eind 2017 maar liefst 5-1 voor de Utrechtse studenten. Maar vandaag waren met Lennard Nienhaus en Jeff Zichterman in de basis en Benjamin Polman op de bank enkele ervaren spelers terug die het team wellicht een boost konden geven. Er waren dus goede verwachtingen en die hadden in de beginminuten ook uit kunnen komen. CDW startte goed en met enkele snelle aanvallen werd de defensie van Odysseus op de proef gesteld. Die druk leidde al in de 3e minuut tot een corner die Roan van Zalingen lekker strak bij de 2e paal legde. Lennard Nienhaus kopte die kans zwaar gehinderd net voorlangs. Ja daar heb je het weer, als die bal er nu eens wel in gegaan was??? Dat gebeurt wel als je in de kopgroep staat, nu gaat zoiets net fout. Enkele minuten later, weer een corner voor CDW, ook nu verdedigde Ody goed en hun counter was nog beter. Razendsnel waren er 4 spelers weg en daar was voor de twee overgebleven CDW-verdedigers niets meer aan te houden. De laatste pass was naar Mick van Rooijen en die liet Sander de Zeeuw kansloos. Daarna had CDW wel een kwartiertje nodig om die teleurstelling weg te werken, er ging niet veel goed in die fase en een beter Odysseus combineerde beter en sneller. Net asl je dan op een licht herstel begint te hopen komt de volgende tik. Corner voor de gasten en die mag bij de eerste paal ingekopt worden. Daar zagen zowel onze verdedigers bij die eerste paal als onze keeper er niet echt goed uit. Spits Fabian Polman is wel behoorlijk lang, maar dit vrije inkoppen mag toch echt niet gebeuren. Kort daarna was er nog een kans voor CDW na een vrije trap van Luc van der Schans. Ook nu was Lennard Nienhaus dicht bij een kopdoelpunt maar de bal werd net op tijd door verdediger Guus Brouwer iets van richting veranderd. Zonder kansen voor CDW, maar met nog een hele grote voor Odysseus liep de eerste helft ten einde. Na een flipperkast voor zijn doel redde Sander knap anders was het met de rust al 0-3 geweest.

Geloof er nog in

Kom op mannen, geloof er nog in, want wat als wij in de beginminuten wel scoren! Dat was de boodschap in de rust. Er kwam ook een wissel, Jeff Zichterman werd vervangen door Benjamin Polman. En inderdaad, het lukte CDW enige tijd druk uit te oefenen op het doel van Odysseus. Dat leverde wat corners en vrije trappen op en daardoor kwamen de bezoekers ook na 57 minuten met 10 man te staan toen Wessel Exterkate zijn tweede gele kaart scoorde. Dan denk en hoop je dat er nu eindelijk eens een doelpunt gaat vallen. Zoiets als bij CDW 2 tegen Odysseus 2, was ook rust 0-2 en eindstand 2-2 met nog goed winstkansen voor CDW ook. Maar hier liep het totaal anders en was het na 63 minuten over en sluiten. Odysseus speelde een lange bal op spits Fabian Polman. Die werd koppend verdedigd door Roan van Zalingen, hij wilde terug koppen op keeper Sander. De kopbal was iets te zacht, en Sander reageerde ook een beetje ongelukkig waarschijnlijk omdat hij de kopbal niet verwachtte. De bal ging tergend langzaam het doel in. Met nog 15 minuten te gaan kwamen Pim Plantinga en Max Hoogduin voor Lennard Nienhaus en Luc van der Schans. Dat laatste kwartier had CDW nog best wat mogelijkheden, maar een hard schot van Benjamin Polman stopte de keeper, dat deed hij ook toen Pim Plantinga hem testte, dat was de laatste kans. Het was en bleef 0-3. Terugkijkend heeft CDW verloren van een goed team met een aantal spelers binnen boord die echt het verschil maken. Maar de gedachten blijft toch, hoe loopt het als CDW de eerste kansen wel afmaakt. CDW speelde met ; Sander de Zeeuw – Sem Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter – Luc van der Schans ( Max Hoogduin) – Tom Pijpers – Jeff Zichterman (Pim Plantinga) – Ingmar de Wit – Lennard Nienhaus (Benjamin Polman).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha