Wijk bij Duurstede, 4 maart 2018. Na een lange winterstop met zeer weinig wedstrijden in de benen moesten de meiden van de MO19 afgelopen zaterdag aantreden in de achtste finale van de KNVB bekercompetitie. Spannend of het überhaupt wel door zou gaan gezien de temperaturen van de laatste weken, togen de meiden naar Hooglanderveen. En ja hoor, het hoofdveld was gereserveerd voor deze wedstrijd. Voor de meegekomen toeschouwers wel een fijne bijkomstigheid omdat ze dan vanuit een warme kantine goed zicht hadden op het veld.

Aanvallend voetbal

De meiden gingen zonder schroom van start en kozen meteen de aanval. Het eerste half uur werd er eigenlijk alleen maar op de helft van de tegenstander gevoetbald met als gevolg vele kansen om te scoren. De bal wilde er alleen maar niet in, wat de meiden ook probeerden. Ook dankzij hun nieuwe keepster, die lang en atletisch was, en dus vele mooie reddingen maakte. Maar na een half uur pressie van de kant van CDW viel er dan eindelijk de 1-0. Een mooi genomen corner van Samira werd verlengd door Esmée en na wat gerommel voor de goal kreeg Merlijne(MO17) de bal goed voor haar voeten en schoot ‘m er gedecideerd in. Verdiend maar ook wel lekker om met een voorsprong verder te voetballen. De meiden bleven goed voetballen, lieten de teugels wel iets vieren maar kwamen niet echt in gevaar, slechts één goed ‘gevaarlijk’ schot van de tegenstander werd er op de goal van CDW afgevuurd in de eerste helft, maar die ging uiteindelijk over.

Tweede helft

In de rust kregen de meiden de opdracht net zo aanvallend van start te gaan als het eerste half uur van de wedstrijd. Esther, de keepster, moest na een blessure rustig aan doen, dus we hadden voor de tweede helft ook een leenkeepster van de MO15, Dylani. Door de kou en daardoor vermoeidheid werden alle acties iets moeizamer uitgevoerd, maar de pressie bleef wel gelukkig. Vrij snel in de tweede helft werd er door Samira een bal voorgegeven die Maud op haar voeten kreeg en bij de tweede keer mooi met haar buitenkant voet in de rechterhoek kon leggen terwijl de keeper misgreep, 2-0 en verdiend! Vrij snel daarna werd er vanaf de middenlijn een bal op Samira gespeeld, die samen met twee verdedigsters op de goal afstormde. Een hele mooie actie over een lengte van zeker 40 meter leidde tot een schot op goal en ja hoor……3-0! Maar wat schertste onze verbazing, de grensrechter van Hooglanderveen, die 2 meter achter deze linie aanhobbelde, stak zijn vlag omhoog op het moment dat onze goal zat. De scheidsrechter ging naar hem toe en nam zijn beslissing over, dus de goal werd afgekeurd. Verbazing alom, ook wel bij de coach van Hooglanderveen, maar hij bleef bij deze beslissing.

Gele kaart

Een kwartier voor het einde maakte Samira een mooie sliding op haar duwende en trekkende tegenstandster, waarop de scheidsrechter een gele kaart trok. Wij dachten dat die voor haar tegenstandster was, maar nee……de scheids had besloten dat Samira ‘m kreeg. 10 minuten tijdstraf! Een ongelooflijke beslissing maar vooral onterecht, vond ook de coach van Hooglanderveen. De meiden bleven gelukkig rustig en georganiseerd voetballen en kwamen niet meer in gevaar. Dylani maakte nog een paar mooie acties en liet zien een volwaardig keepster te zijn. Het maakte niet meer uit, ondanks dat de scheids ook nu weer, net als vorige keren, 5 minuten langer liet doorspelen. De meiden hielden keurig de 2-0 op het scorebord. Koud en verkleumd verliet iedereen het veld en werd de overwinning en dus de kwartfinale van de bekercompetitie gevierd.

CDW Vrouwenvoetbal na succesvol EK

De meiden van CDW met drie volledige teams zijn inmiddels een gevestigde orde aan het worden binnen CDW. Aangezien sommige van deze meiden dadelijk de leeftijd van 19 bereiken, is CDW aan het kijken om deze meiden te laten doorgroeien naar het volwassenen voetbal, oftewel een vrouwenelftal. CDW heeft inmiddels al wat aanvragen binnen van vrouwen die graag zouden willen starten met voetbal. Dit zijn vrouwen die vroeger al gevoetbald hebben, maar ook vrouwen die het wel leuk lijken om te starten met deze leuke groeiende sport. Ben jij nou ook zo nieuwsgierig of dit jou leuk lijkt, of sta je al elke week langs de lijn bij je kind en begint het te kriebelen? Geef je dan op bij CDW als geïnteresseerde in vrouwenvoetbal. CDW wil dan zo snel mogelijk starten met een trainingsavond, waar er gewoon lekker onderling gebald gaat worden. Het belangrijkste is dat er lol wordt gemaakt met elkaar, net als bij de meiden, de rest komt dan vanzelf. Ervaring is niet nodig. Het is tevens een ideale manier om fit te worden en te blijven, zonder meteen alle verplichtingen van elke week moeten spelen.

Vervolg competitie

Vanaf nu gaan de MO19-meiden weer op jacht in de reguliere competitie naar misschien weer een kampioenschap in de eerste klasse. Hopelijk is de vorst nu echt verdwenen en kunnen de meiden weer elke week het veld op. Aankomende zaterdag 10 maart start de MO19 om 10 uur op de velden van CDW tegen IJsselmeervogels MO19. Om 12.15 uur wordt dat gevolgd door een wedstrijd van de MO17 tegen de Zwaluwen uit Utrecht. De MO15 speelt uit tegen Soest om 10.45 uur. Komt allen eens aanmoedigen bij deze leuk voetballende meiden!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha