Wijk bij Duurstede, 25 februari 2018. Team 1 van tafeltennisvereniging Effect heeft afgelopen donderdag met 6-4 verloren van een van de kandidaten voor het kampioenschap HTTC 1. Gert Loef en Thom Dikhoff streden voor wat ze waard zijn, maar dit leverde helaas geen punten op. Gert Loef wist in totaal vier games binnen te slaan, maar kon tegen Jesse in de vijfde game net niet doordrukken voor de winst. Thom Dikhoff wist met 2-0 voor te komen tegen Lucien, maar daarna begon het foutenfestival. Dus ook net niet. Bjorn Jansen is op dit moment in topvorm en wist alle drie zijn partijen tamelijk eenvoudig binnen te halen. Het dubbel met Bjorn Jansen en Thom Dikhoff werd ook tot een goed einde gebracht. Een puntje meer was heel mooi geweest voor Effect, maar kwam net niet tot stand.

Duo ONI 1 - Effect 1 2-3

Ruud van Os had nog verplichtingen, waardoor hij wat later kwam. Harrie Groeneveld nam de honneurs vast waar en speelde vast twee enkelspelen. Dat ging hem goed af, want toen Ruud arriveerde, stond het 2-0 voor Effect. Van Os begon goed aan zijn eerste enkelspel en kwam met 2-0 in games voor. Daarna stokte de productie en na een enerverende vijfde game verloor hij toch nipt. zijn tweede enkelspel verliep het exact als de eerste. Ook toen kwam hij voor, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Het dubbelspel liep weer als vanouds en het dubbel uit Wijk had geen enkele moeite met de spelers uit Nieuwegein. Weliswaar een overwinning, maar toch het gevoel dat er meer had ingezeten.

Effect 5 - HTV 1-4

Zoals te verwachten was tegenstander en koploper HTV erop gebrand om hun beider 100% score tegen Effect te handhaven. Paul Eriks stond echter ook met een score van 100% en dat wilde hij natuurlijk ook maar al te graag handhaven. Olfert Zwakman trapte af maar had aan drie games net te weinig om de services van zijn tegenstander op de juiste wijze te beantwoorden. De derde game werd spannend maar ging toch verloren. Toen was Paul Eriks aan slag. Een uiterst enerverende 5 games-partij waarbij uiteindelijk Paul zeer nipt verloor. Maar de tweede partij van Paul ging echter wel - zij het ook in vijf games - naar hem toe. Zijn tegenstander was dermate gedesillusioneerd dat hij niet sportief reageerde. De tweede enkelpartij van Olfert ging prima, veel leuke rally's, aardige eindstanden, maar wel verloren. Het dubbel van Zwakman en John Maas was kansloos tegen deze al jaren samenspelende heren. Ergo: een 4-1 nederlaag met als troost dat we thuis wellicht (dan zijn ze al kampioen) een nog iets beter resultaat kunnen behalen.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha