Wijk bij Duurstede, 25 februari 2018. Vooral in de eerste helft heeft CDW zeer goed partij gegeven aan Victoria. Er waren kansjes voor beide teams, de rust kwam met 0-0 op een koud Marienhoeve. Al 4 minuten na de rust rondde CDW een mooie aanval af, 1-0. Helaas, de Hilversummers hadden al snel een dubbel antwoord. Ze waren niet af te stoppen bij prima aanvallen en in de 61e minuut was het ineens 1-2. Na dat tikkie was het beste er wel af bij CDW, Victoria domineerde en hield CDW vrij eenvoudig in bedwang. Ze maakten in de slotfase nog 1-3.

Te vergelijken

Qua opbouw zijn de teams van CDW en Victoria wel te vergelijken. Enkele routiniers en verder nog jong spul dat per seizoen of zelfs per wedstrijd beter kan worden. Verschil is wel dat Victoria veel meer scorend vermogen heeft. Zij staan ruim 20 goals in de plus, dat saldo heeft CDW tegen, dat loopt ook hard op na zo’n sof van vorige wedstrijd en eerdere slechte beurten. Maar de eerste helft ging eigenlijk best redelijk gelijk op, meer balbezit voor Victoria beantwoordde CDW met een prima organisatie en loeren op kansen. Jammer is het dan dat in de 39e minuut Bart van de Leemkolk geblesseerd raakte. Voor hem kwam Roan van Zalingen. Toch een klein scheurtje in het bastion. Wat kansen betreft waren er een drietal voor de gasten. Voor CDW waren enkele schoten van Rosh Rigter kansrijk, rust 0-0.

Prima start

Na de rust kwam CDW met een tweede wissel, wereldreiziger Jeff Zichterman kwam in december terug in Wijk, werd langzaam klaargestoomd en was nu toe aan zijn eerste halve wedstrijd in CDW 1. Hij verving Luc van der Schans. Al na 4 minuten was er succes voor CDW, voorzet van Floris van Dijk, Tom Pijpers rondt goed af 1-0. Dat had CDW vleugels kunnen geven maar dat kwam er niet van, het team kreeg de strakke organisatie van voor de rust niet meer zo goed te pakken. En dan komen er niet voor het eerst dit seizoen enkele fatale minuten. Dat Rik Langhout er in de 60e minuut 1-1 van maakt kan gebeuren, maar de 1-2 een minuut later, dat mag gewoon niet gebeuren. Maar daar had Wilco de Birk geen boodschap aan. Na die 1-2 werd met Jens van Doorn voor Floris van Dijk de laatste wisselspeler gebruikt. Maar ook dat kon de bakens niet meer verzetten, de gasten dicteerden het gebeuren meer en meer. Dat Victoria er nog wel een paar wilde maken bleek in de 75e minuut, 2 knallen op de lat hadden zomaar voor evenzovele goals kunnen zorgen. De 1-3 kwam er nog wel in de 83e minuut. Victoria won dus uiteindelijk verdiend, maar veel beter dan vorige wedstrijd had CDW vandaag zeker in de eerste helft goed georganiseerd gespeeld. Een basis om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Zeker als het ook nog lukt om uit te bannen dat we na een tegentreffer binnen enkele minuten ook nog een bonus aan de tegenpartij toestaan. In het weekend van 3 maart is CDW vrij, daarna komt het Utrechtse Odysseus op 10 maart naar Wijk. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Rosh Rigter – Bart van de Leemkolk (Roan van Zalingen) – Frank Barte – Stefan Nesselaar – Sem Hoogduin – Luc van der Schans (Jeff Zichterman) -Tim van Ravenhorst – Floris van Dijk – Ingmar de Wit en Tom Pijpers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha