Wijk bij Duurstede, 18 februari 2018. In Soest tegen VVZ’49 heeft CDW een grote kans om aan te sluiten bij de middenmoot verprutst. Alle goede bedoelingen ten spijt, binnen het kwartier stond de thuisploeg al met 3-0 voor. Na de rust werd het leed alleen maar erger, dat resulteerde in 5-0 na 65 minuten. De enige Wijkse treffer viel na 70 minuten, maar toen was het al gelopen koers, dit ploeterende CDW zou de bakens zeker niet meer kunnen verzetten.

Pupillenfouten

Wees scherp en attent, die gasten hebben een paar linke aanvallers in huis, laat je niet verrassen. Dat was de voorbereidende bespreking. Dan de realiteit van de wedstrijd, 4e minuut, CDW staat offensief, een lange bal valt achter onze achterhoede en Levi Parinussa schuift de 1-0 achter Sander. Na 10 minuten, twijfel over een overtreding, treurmoment bij de CDW-er, VVZ gaat door en de voorzet van links wordt op de doellijn door spits Saddy de Koning ingetikt. Keepersfout? Of waren er voor dat moment al 4 CDW-ers die hun opdracht niet naar behoren uitvoerden? Maakt op dat moment niet veel uit, die 2-0 dat is de realiteit. Maar het rampzalige eerste kwartier is nog niet om, want in die 15e min. wint spits de Koning een luchtduel van onze keeper en kopt de 3-0 binnen. Weer mocht die voorzet er komen, niets liep bij CDW in deze toch zeer belangrijke wedstrijd. Pupillenfouten zou je het kunnen noemen, dat CDW door eigen falen zulke zwakke momenten nu nog mee moest maken was eigenlijk een grote teleurstelling. Pas na een half uur viel de eerste grote kans voor ons te noteren. Frank Barte dribbelde van achteruit in en wist de vrijstaande Floris van Dijk te bereiken. Het prima schot van Floris werd ook uitstekend door Jelle Bade uit zijn doel geranseld. Dat had een kantelpunt kunnen worden maar dan zit het ook even niet echt mee. De volgende aanval werd ook zo’n moment. Nu was Luc van der Schans er door bij VVZ en hij kreeg een beste por in zijn rug. Scheids Jonker wuifde dat weg net als seconden later een handsbal, voor velen zichtbaar, maar niet voor de scheids, die had daar geen zicht op en iedereen snapt ook dat de assistent van VVZ daar niet voor vlagt. Tsja, als de scheids dat ziet geeft hij misschien wel een pingel. Ook dat moment had een ommekeer kunnen zijn. Dan een voorzet van Jens van Doorn en een kopbal van Youri Reimert, ook die pakte de keeper. In de voorlaatste minuut schoot Levi P. nog een vrije kans van VVZ voorlangs, rust 3-0.

Nog geloof in goed resultaat

Ondanks die teleurstellende eerste helft en de negatieve tussenstand geloofde CDW nog in een kans om de bakens te verzetten. Sem Hoogduin werd er als middenveldere bijgezet in plaats van Luc. Maar weldra bleek dat het er voor CDW vandaag niet in zat, moeizaam samenspel en te vele verkeerde keuzes waren daar debet aan. Via het onderscheppen van een foute inspeelpass en een steekbal op spits Saddy de Koning werd het 4-0 (58) en dat herhaalde hij in de 65e minuut toen hij uit een corner zijn de 3de doelpunt voor VVZ maakt en de stand naar 5-0 tilde. Jeffrey Meynhardt was er toen net in voor Tim van Ravenhorst. Met nog 20 minuten te gaan was er even druk van CDW en een forse scrimmage voor het Soester doel. Diverse doelpogingen werden geblokkeerd, niemand bij CDW lukte het de bal in het net te schieten. De wel verdiende corner schoot Roan van Zalingen tegen de lat. Kort daarna gebeurde waarop het hele team al kort na de rust op hoopte. Toen stond het nog 3-0 en dan is een aansluitingstreffer nog waard om verder te knokken. Nu scoorde CDW dan eindelijk wel, Youri Reimert kopte de 5-1 binnen, maar dat was veel te laat om nog op een goed resultaat te hopen. Dat kwam er ook niet, CDW kwam ondanks dat doelpunt niet over het dode punt heen. Onbegrijpelijk was nog wel dat de thuisploeg op een domme manier nog 3 spelers kwijtraakte en de wedstrijd met 8 man eindigde. Eerst was er direct rood voor een van hun backs die Jeffrey Meynhardt met een grove overtreding afstopte. Daarna was een net ingevallen speler zo dom om bij zijn eerste actie na te trappen en de manier waarop een speler kort voor tijd en met een 5-1 stand zijn tweede gele prent pakte getuigt ook niet van veel intellect. Alle drie de Soester spelers lieten de scheids geen keuze, dat was oliedom. En dat leverde na afloop twee teleurgestelde trainers op. Onze trainer omdat vandaag eigenlijk het hele team een off-day had en we ons als makke schapen af had laten slachten. En de trainer van VVZ was natuurlijk blij met de winst maar zeker niet met het feit dat hij de komende wedstrijd een viertal spelers moet missen door die dom opgelopen kaarten. Voor CDW wacht komend weekend weer een behoorlijk zware klus, koploper Victoria komt naar Wijk. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Pim Plantinga – Bart van de Leemkolk – Frank Barte – Roan van Zalingen – Rosh Rigter – Luc van der Schans (Sem Hoogduin) – Jens van Doorn – Floris van Dijk – Tim van Ravenhorst (Jeffrey Meynhardt) – Youri Reimert.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha