Wijk bij Duurstede, 11 februari 2018. Na een kleine serie waarin CDW met 2 overwinningen en een gelijkspel ongeslagen bleef staan de Wijkenaren weer met beide benen op de grond. Ondanks dat er niet al te veel krachtverschil was tussen de bezoekers, nummer 3 en CDW als 13 ging het bezoekende Geinoord toch met de punten aan de haal. Na een half uur werd het na een vrije trap die van ruim 30 meter in het doel verdween 0-1. Daarna duurde het heel lang met vooral matig voetbal van beiden voordat de eindstand vast kwam te liggen. Pas in de slotminuten werd via 0-2 en kort daarna de 1-2 getekend voor het eindresultaat.

Goed voorbereid

Het was eigenlijk geen verrassing dat er in het begin van CDW tegen Geinoord weinig offensieve daden van beide teams te zien waren. Voorzichtig aftasten waar de mogelijkheden waren en vooral geen kansen weggeven was het motto. Te zien was wel dat de gasten toch met enige scepsis maar wel goed voorbereid naar Wijk gekomen waren. Ze speelden eigenlijk met 2 blokken. Achterin een vijftal grote kerels, een hele kluif voor CDW om daar langs te komen. En aanvallend waren er 3 gasten die Frank Barte en co bezig moesten houden. Daartussen pendelden 2 middenvelders, maar eigenlijk was het steeds lange ballen van achteruit naar de spitsen waar CDW mee te maken kreeg.

Domper

Als je dan eigenlijk het gebeuren redelijk onder controle weet te houden en de bal zelden bij de keepers komt is een vrije trap die van grote afstand in de 30e minuut binnen valt een grote domper. Maar het waren wel de feiten, Robert Maat schoot hard en laag raak. En dan wordt het moeilijk en is goed te zien dat Geinoord in ieder geval wat routine betreft en het bespelen van de scheids meer ervaring in huis heeft. Bijna na ieder duel waarin een bezoeker afgetroefd werd was wel een schreeuw te horen om aandacht van de scheids te vragen. En die trapte daar nog al eens in, zo kwam ook de vrije trap van het doelpunt tot stand. In het kwartiertje daarna gebeurde er niets noemenswaardigs meer. Beide defensies waren heer en meester. Rust 0-1.

Zelfde elftal

Kom op boys, we hoeven voor deze tegenstander niet onder te doen klonk het in de rust. En we wachten nog even met verse mensen inbrengen, dat komt later wel. En dan vraag je je in het verloop van de tweede helft af hoe het gelopen was als de eerste de beste aanval na de rust er wel in gaat. Want CDW ging goed van start en kreeg na een prima assist van Floris van Dijk vanaf rechts een heel beste kans. Dat liep voor Geinoord met een sisser af. Want Tom Pijpers kon de voorzet alleen maar met links inschieten, zijn zwakkere been. Het schot was te zacht en recht op Pascal Florie af. Die schiet ik er op de training ook met links in treurde Tom achteraf. Een tijdje was het daarna rustig voor beide doelen, beide teams hielden elkaar in balans. Zo rond de 60e minuut was er weer even een snelle counter van CDW te zien die perspectief bood. De opkomende back Pim Plantinga speelde Ingmar de Wit op rechts aan. Pim sprintte door in de diepte en kreeg de bal terug. De voorzet was best goed en weer was het Tom Pijpers die voor het doel opdook. Ditmaal werd het een kopbal die hij tussen de palen kreeg, maar ook nu was dat een makkelijk klusje voor de keeper. Met nog 20 minuten te gaan kwamen Luc van der Schans en Roderik Sybesma voor Floris van Dijk en Sem Hoogduin. Kort daarna moest ook Pim Plantinga er geblesseerd vanaf en kwam Marijn Kroodsma er in. CDW moest iets meer gaan drukken, het stond tenslotte nog steeds 0-1. En dan gaat het alsnog fout. Een lange bal van de keeper werd doorgekopt, verdorie, het enige duel waarin Frank Barte zijn tegenspeler niet de baas was leek de wedstrijd te gaan beslissen. Want er was niemand meer die kon ingrijpen en de linkerspits van Geinoord schoof de 0-2 achter Sander. Maar dan is het nog een minuutje of acht. Als dan direct na dat doelpunt verdediger Davey v.d. Snoek er met rood af gaat en Jens van Doorn de vrije trap recht door het midden binnen schiet is het ineens 1-2 met nog 5 min. te gaan. Hoop was er nog, verandering kwam er niet meer. In de laatste minuut liep Stefan Nesselaar nog tegen een lullig gegeven 2e gele prent aan en werden de slotseconden met 10 tegen 10 gespeeld. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Pim Plantinga (Marijn Kroodsma) – Bart van de Leemkolk – Frank Barte – Stefan Nessleaar – Rosh Rigter – Sem Hoogduin (Roderik Sybesma) – Tom Pijpers – Floris van Dijk (Luc van der Schans) – Jens van Doorn en Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha