Wijk bij Duurstede, 10 september 2021. De eerste weken van dit schooljaar staat het Amsterdam-Rijnkanaal centraal in alle groepen van De Horn. Het Amsterdam-Rijnkanaal is het drukst bevaren kanaal ter wereld en ligt in onze Wijkse achtertuin. Een bijzonder interessant onderwerp om te onderzoeken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting' Nogges' en 'Wijk nog Leuker'.

Bezoek sluizencomplex

De onderbouwgroepen zijn bij het sluizencomplex geweest. De kinderen waren onder de indruk van de grote sluisdeuren en de enorme schepen in de Sluiskolk.

Medewerkers Rijkswaterstaat verzorgen een les

Op vrijdag 9 september zijn er twee medewerkers van Rijkswaterstaat geweest in groep 5 t/m 8. Zij hebben veel verteld over het kanaal. Het kanaal loopt van Amsterdam naar Tiel. Bij Wijk bij Duurstede kruist het De Lek en stroomt in Tiel in de Waal. De waterstand op het IJ in Amsterdam is gelijk aan die van voor de sluis in Wijk bij Duurstede. Kinderen hebben geleerd over de Plofsluis in Nieuwegein. Deze is aangelegd om te voorkomen dat de werking van de Hollandse Waterlinie verstoord werd toen het kanaal werd gegraven rond de dertiger jaren. Het kanaal is officieel geopend in 1952 door Koningin Juliana.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha