Wijk bij Duurstede, 23 september 2021. SamenWerkt. is de naam van de samenwerking waarmee Open, GroenLinks en PvdA de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in gaan. In de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdagavond 22 september werd de samenwerkingsovereenkomst daartoe getekend door de drie voorzitters. Themasessies met de drie deelnemende partijen hebben aangetoond dat opvattingen over grote vraagstukken als klimaat, woningbouw, sociale zekerheid en biodiversiteit een basis boden voor een gezamenlijk verkiezingsprogramma.

SamenWerkt. is er voor alle mensen, jong en oud, arm en rijk. Burgerparticipatie, diversiteit en het luisteren naar de burgers staan hoog in het vaandel. Met deze nieuwe, sociale en groene plaatselijke partij willen wij alle sociaal bewogen en vooruitstrevende mensen een stem geven. Met een hart voor de mens en zijn omgeving. Voor een sociaal, groen lokaal beleid is progressieve samenwerking nodig.

Wij willen ook pleitbezorger zijn voor kunst, cultuur en breedtesport. En een partij waar jongeren een duidelijke stem hebben.groenlinks pvda2.png

SamenWerkt. wil geen polarisatie in onze gemeente en zal zich hard maken voor dialoog en samenwerking. Elkaar niet bestrijden op verschillen, maar elkaar te bevragen en zoeken naar mogelijkheden om deze verschillen te overbruggen.

Lijsttrekker wordt Wil Kosterman, nu wethouder van GroenLinks. Wil is een ervaren bestuurder, bekend met onze gemeente, die met name op sociaal vlak haar sporen heeft verdiend. Aan stabiliteit heeft onze mooie gemeente, zeker in deze tijd, grote behoefte.

Een kandidatencommissie houdt momenteel gesprekken met de kandidaten vanaf plaats twee. SamenWerkt. komt met een frisse lijst van zowel nieuwe kandidaten naast ervaren raadsleden van het huidige GroenLinks. Van de eerste twaalf op de lijst zijn er zeker de helft vrouw. Wie meer informatie wil kan vanaf 23 september terecht op onze website www.samenwerktwijkbijduurstede.nl of een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha