Wijk bij Duurstede, 12 juli 2021. Het bestuur van de Wijkse Protestant-Christelijke Groepering (PCG) draagt de heer Henk Vreeswijk (62 jaar) voor als wethouder in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij volgt Hans Marchal op, die per 1 september 2021 zijn functie neerlegt. Vreeswijk was van 2011 tot 2019 wethouder in de gemeente Scherpenzeel en daarvoor was hij 6 jaar wethouder in de gemeente Neder-Betuwe.

Blijdschap over snelle opvolging

PCG-voorzitter Janco Pitlo: ‘We zijn blij dat we Henk Vreeswijk, met zijn kennis en ervaring, bereid hebben gevonden om Hans Marchal op te volgen.’ Burgemeester Iris Meerts is blij dat er zo snel een opvolger voor Hans Marchal gevonden is: ‘We staan als gemeente voor belangrijke uitdagingen. Het is prettig dat we daar met een compleet college van B&W de schouders onder kunnen blijven zetten.’ De PCG draagt Henk als wethouder voor aan de raad. In de raadsvergadering van 14 september 2021 wordt hij dan benoemd en beëdigd.

Wie is Henk Vreeswijk?

Henk Vreeswijk woont in Dodewaard, is getrouwd en vader van twee zoons en één dochter. Hij werd in 2002 wethouder in de gemeente Kesteren, wat later de gemeente Neder-Betuwe werd. In de periode 2011 tot 2019 was hij wethouder in Scherpenzeel.

In gesprek gaan en luisteren

‘Ik kijk er naar uit om voor de gemeente Wijk bij Duurstede aan de slag te gaan en me snel te verdiepen in wat er leeft. Dat doe ik op verschillende manieren. Ik ben zeker ook van plan om veel op pad te gaan. Zo kan ik persoonlijk met mensen in gesprek gaan en luisteren naar wat ze bezighoudt,’ aldus Henk Vreeswijk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha