Wijk bij Duurstede, 17 september 2021. Vanmorgen werden Gert en Kitty van Ewijk - Kooijman gefeliciteerd door de burgemeester namens het gemeentebestuur met hun gouden huwelijksjubileum. Traditiegetrouw overhandigde Meerts een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte die door de gemeente was opgevraagd in Rotterdam.

Ontmoeting

Kitty en Gert ontmoeten elkaar voor het eerst op 21 jarige leeftijd in bar dancing La Paz in Doorn. Kitty was met een vriendin, beiden uit Rotterdam, in een zomerhuisje op vakantie in Doorn waar Gert woonde. ‘Er waren kapers op de kust’ vertelde Gert ‘dus ik heb haar mee naar buiten gevraagd om te praten’. ‘Vervolgens zijn wij met mijn auto naar Klein Zwitserland gereden om daar wat te eten’. ‘Tja wat van ver komt is lekker’ liet hij lachend weten.

Werk

Het echtpaar woonde na het trouwen zeven jaar met veel plezier in een caravan aan de Boswijklaan in Doorn. Hierna verhuisden zij naar hun huidige woning in Langbroek.

Gert werkte eerst bij de Rijkspolitie (Porsche groep) en had geen trek in een baantje in Den Haag. ‘Is niks voor mij dat heen en weer reizen’. Een kennis deed een goed woordje voor Gert bij de gemeente Zeist waar hij aan het werk ging als beheerder van het voertuigenpark van de gemeente. Kitty werkte 39 jaar in Langbroek bij een knikker en ballonnen importeur waar zij de laatste 30 jaar duo directeur was tot aan haar pensioen. ‘Ik had nog wel door gekund maar je moet de volgende generatie ook de kans geven’ liet Kitty weten. Gert kon vervroegd met pensioen omdat er na reorganisatie en het samenvoegen van verschillende gemeenten geschoven moest worden met personeel.

Vrije tijd

Reisde het stel veel samen over de hele wereld voor Kitty’s werk na haar pensioneringen gingen ze niet achter de orchideeën zitten zoals Kitty het verwoordde. Ze hebben veel Cruises gemaakt doen vrijwilligerswerk en fietsen en wandelen regelmatig. Ook sporten beiden nog gemiddeld 2x in de week om fit te blijven. Wanneer je thuis zijn vertoeft Gert nog graag in zijn (dubbele) garage waar hij een hefbrug heeft staan. Samen vinden ze het ook fijn hun mooie tuin bij te houden. Blij zijn zij dat ze deze bijzondere mijlpaal met familie,vrienden en kennissen kunnen vieren nu de corona maatregelen wat zijn versoepeld.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha