Gouden bruidspaar Griffioen-Van Ruler

Wijk bij Duurstede, 17 april 2020. Een telefoontje naar het gouden bruidspaar leerde dat het einde van de middag een geschikt moment was om een foto te maken en een kort gesprek te houden met het jubilerende echtpaar. “Rond een uur of vier is prima dan zijn de kinderen net weer weg. Wel achterom komen, we zitten buiten, via de tuin dat is het veiligst voor iedereen” liet Hanneke weten.

Champagne start

De bijzondere dag startte met een door de kinderen aangeboden aan de deur afgeleverd champagne-ontbijt. In de loop van de dag kwamen in onderling afgesproken tijdsblokken kinderen en kleinkinderen langs om samen met het echtpaar deze bijzonder mijlpaal te vieren. Ook werden zij via een videogesprekje door de burgemeester gefeliciteerd.

In 1975 naar Wijk

Hanneke geboren in Den Haag en Dick in Baambrugge trouwden vijftig jaar geleden voor de Kerk en in het gemeentehuis van Amsterdam. Dick zijn werkzame leven startte bij AKZO om na verschillende andere banen uiteindelijk in het onderwijs te eindigen. “Ik stond van 2002 tot 2013 voor de klas en heb met veel plezier doorgewerkt tot mijn 66 ste” vertelde Dick. Omdat in Wijk huizen te koop waren verhuisde het paar in 1975 naar hun huidige split-level woning. Hanneke werkte tot 2000 als medisch secretaresse in het UMC.

Vrije tijd

Nadat de dochter en twee zonen waren uitgevlogen kon het stel meer tijd besteden aan hun hobbys. “Koken en etentjes geven is mijn hobby” vertelde Hanneke. “Helaas is dat nu even wat minder maar dat is niet anders. Maar we klagen niet we komen deze tijd wel door in onze tuin. Er zijn mensen die het met veel minder moeten doen”. Dick vermaakt zich regelmatig met vogels spotten in de natuur, klussen en lekker sportief een partijtje squash. Op de vraag of ze nog iets bijzonders gingen doen vanavond antwoordde Hanneke: “De bedoeling was een etentje in Florian met z’n allen. Maar het wordt ook heel leuk een BBQ voor twee”.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha