Langbroek, 25 juli 2017. Aan de Langbroekerdijk vierde afgelopen zondag Mw. De Bruijn-Florijn haar 100 ste verjaardag.

Driebergen

Mw. De Bruijn-Florijn is geboren in Driebergen en trouwde in Driebergen op haar 24 ste met haar 35 jarige in Langbroek geboren Chris. Uit het huwelijk werden twee dochters en een zoon geboren. In 1953 verhuisde het echtpaar naar de Langbroekerdijk waar zij voor de hobby koeien en varkens hielden. Mw. De Bruijn-Florijn was 63 jaar getrouwd tot haar echtgenoot in 2002 overleed.

Bezigheden

Drie keer per week gaat Mw. De Bruijn-Florijn naar de dagopvang Utrecht-Oost in ‘t Goy. Desgevraagd laat zij weten “Ze houden je de hele dag bezig. Het is er erg gezellig” “Het advocaatje smaakt er prima”. Bijna dagelijks loopt zij, onder begeleiding, achter de rollator nog een stuk langs de Langbroekerdijk waar gerust wordt op een bankje om vervolgens weer naar huis te lopen. Koken en bakken was in het verleden een hobby van Mw. De Bruijn-Florijn. Dochters en zoon vertelden dat moeder altijd gastvrij was en dat er zoveel gekookt/gebakken werd dat er altijd wat overbleef om later te kunnen opbakken of een onverwachte gast wat voor te kunnen zetten. Dat ze goed in de gaten heeft wat er gebeurd bleek toen na de koffie de glaasjes vruchtensap leeg waren en haar vraag was: “Kan er nog een keer worden rond gegaan? Of kan het niet leijen”. Lachend werden de glaasjes nog eens gevuld.

Bijzonder

Bijzonder is dat Mw. De Bruijn-Florijn met behulp van haar kinderen en buurtzorg nog steeds zelfstandig woont. De zoon en schoondochter die naast de jubilaris wonen houden dagelijks een oogje in het zeil. De volgens haar kinderen nooit chagrijnige moeder is daar blij mee en kan zo nog genieten wanneer mogelijk van het buiten zijn naast haar huis.

Vieren

Afgelopen zondag kwam het merendeel van de 11 klein- en 24 achterklein-kinderen oma en overgrootoma feliciteren met het halen van deze bijzondere mijlpaal. Vanmorgen ging loco-burgemeester Marchal de jarige namens de gemeente feliciteren. "Mooi" zo een burgemeestersketting liet Mw. De Bruijn-Florijn Marchal weten. "Wilt u hem even om?" vroeg Marchal . "Wat is dat ding zwaar!". "Hij staat me goed" vond Mw. De Bruijn-Florijn.Tijdens het gastvrije samenzijn met kinderen en aangetrouwden nam Mw. De Bruijn-Florijn regelmatig gevat deel aan het gesprek. Op de vraag of het een bijzondere verjaardag was liet zij weten ”Zeker. We vieren het al een paar dagen”. Vanmiddag wordt deze bijzondere verjaardag afgesloten met bezoek van enkele vriendinnen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha