Langbroek, 8 augustus 2019. De Wijkse Gina en Langbroeker Coos hadden elkaar al wel vaker op de Markt in Wijk gezien wanneer Coos daar op zijn Norton en vrienden was maar daar bleef het bij. De verkering tussen de twee begon na een dansavond in het parochiehuis in Werkhoven. “Ik dacht die avond nu laat ik hem niet meer gaan. Ik schrok wel toen hij zei dat hij twintig was, wat een oude man. Ik was zestien” vertelt Gina lachend.

Op tijd thuis

Gina moest wanneer zij uitging op zaterdag om tijd thuis zijn van haar vader. Coos had buiten zijn motorrijbewijs ook een vrachtwagenrijbewijs. Voor zijn werk moest hij in het weekend de vrachtauto ophalen om maandag weer op pad te kunnen gaan. Met de vrachtwagen en dan weer met de motor bracht hij Gina na een dansavond keurig om 23.30 uur thuis in Wijk.vanharn vdlinden 0319

Verkering

Het stel had vier jaar verkering voordat zijn in Calypso voor de kerk trouwden (de RK-kerk werd verbouwd) en in het Stadhuis op de Markt. Na twee jaar in Utrecht te hebben gewoond verhuisde het stel naar het geboortehuis van Coos in Langbroek. Na de verschillende verbouwingen en later het samenvoegen, in 1992, van de twee woningen woont het paar er nog steeds naar volle tevredenheid. Het stel kreeg een dochter en zoon en zijn nu de trotse opa en oma van twee kleinkinderen. Vakanties met het gezin werden regelmatig doorgebracht aan het Gardameer in Italië. Een andere jaarlijkse traditie was het bezoeken van de TT in Assen.

Bedrijvig

Coos die 44 jaar werkte als monteur van grondverzet en wegenbouwmachines kan nog niet echt stilzitten. Wordt er niet geklust aan het huis dan is hij wel druk met zijn twee historische tractoren. Eén om mee te rijden en één moet nog gereviseerd worden. “De moeilijk te krijgen motor hebben we samen opgehaald in Duitsland” laat Coos weten. Verder is hij graag in zijn bloementuin. Gina werkte eerst als administratief medewerker bij een verzekeringsbedrijf om daarna ruim twintig jaar voor de gemeente Bunnik in verschillende functies te werken. Sportief was/is Gina ook was het vroeger turnen nu is het wandelen en fietsen en ook leest zij graag.vanharn vdlinden 0332

Bijzonderheid

Het huis waarin het paar woont is in 1912 gebouwd in. Een bijzonder overblijfsel uit die tijd wist Coos vanmorgen nog te melden “Er staat hier nog een Kruidenierspeer die in 1903 is gepland”. “De peren moet je na de pluk wel binnen drie dagen opeten anders gaan ze van binnen bruin worden”. Het gezellig gesprek werd in de vroege middag afgerond door Loco-burgemeester Marchal die het paar als kado namens het gemeentebestuur een gewaarmerkte kopie van hun huwelijksakte overhandigde.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha