Wijk bij Duurstede, 7 oktober 2017. Jongeren van 18 tot circa 25 jaar wonen nu nog vaak thuis. In de gemeente Wijk bij Duurstede is er maar een beperkt aantal woningen voor hen beschikbaar. Daar wil wethouder Jeroen Brouwer iets aan doen. Vandaar dat de gemeente, in samenwerking met woningcorporatie Volksbelang en woonstichting Cothen, onderzoek doet naar de vraag of er meer woningen voor deze jongeren kunnen komen. ‘Maar daarvoor moeten we eerst wel weten wat dan de woonwensen zijn van deze groep’, meldt Brouwer. Vandaar dat de wethouder jongeren uitnodigt om op 12 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het Revius Lyceum hun wensen te vertellen. Aanmelden kan via deze link.

Oproep aan jongeren: vertel je woonwensen op 12 oktober

Wethouder Jeroen Brouwer doet graag een oproep aan jongeren: ‘Zoek je woonruimte in de gemeente Wijk bij Duurstede en ben je tiener of twintiger? Meld je dan snel aan voor de informatiebijeenkomst op 12 oktober in het Revius Lyceum. Want jouw mening is belangrijk!’, benadrukt hij. Ouders/verzorgers van tieners en twintigers vraagt hij om zijn oproep onder de aandacht van hun kind(eren) te brengen.

De wethouder en betrokken organisaties willen van de jongeren meerdere zaken weten. “Wat vinden zij een betaalbare of redelijke huur? Hoe groot moet de woning zijn, en hoeveel kamers zijn er nodig? Willen ze pers e een eigen keuken of badkamer, of zijn ze best bereid die te delen? En wat voor woningen zijn interessant voor al op zichzelf wonende jongeren die klaar zijn voor de volgende stap? Doordat jongeren zich hier zelf over uitspreken, kan de gemeente rekening houden met hun wensen bij nieuwbouw of verbouwing’, besluit hij. 

Meer weten?

Bel of mail dan naar Bram de Deugd van de gemeente. Telefoon 0343-595631 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha