Wijk bij Duurstede, 14 november 2021. Op zaterdag 13 november 2021 was de landelijke intocht van Sinterklaas. Hij werd welkom geheten bij het Pietenhuis. De gemeente Wijk bij Duurstede was hierbij aanwezig! Een kleine delegatie mocht als eerste gemeente langs het Pietenhuis lopen en opende daarmee de intocht. Te zien zijn o.a. David van Bourgondië, een jonkvrouw, een edelman en kinderen uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. De uitzending begint om 12.00 uur op NPO 3 (NPO Z@pp).

Burgemeester Iris Meerts geeft uitleg over de deelname

‘Al in de zomer nodigde de omroep NTR alle Nederlandse gemeenten uit om een inzending op te sturen.’ Burgemeester Iris Meerts vervolgt: ‘Dat hebben wij ook gedaan. Eerst voerden we overleg met de drie Sinterklaascomités in onze gemeente over de aanpak. Ik heb vervolgens vanaf het Vikingschip in een filmpje een pleidooi gehouden voor onze deelname. Daarna stuurden we begin september nog een tekening en tekst op. Daaruit bleek hoe onze deelname tijdens de intocht eruit zou kunnen zien. Toen wachtten we nog weken in spanning af. En eindelijk kwam het verlossende bericht: we mochten meedoen aan de intocht!’

Wat volgde waren de voorbereidingen

Dankzij de inzet van de drie Sinterklaascomités, basisscholen, André van Zwieten en de gemeente ging de Wijkse deelname steeds meer lijken op de tekening. Uiteindelijk is het een heel mooi geheel geworden! In de optocht komen de Cothense fruitteelt, Langbroekse schapen(markt) en de Wijkse geschiedenis en enkele monumenten in beeld. Burgemeester Iris Meerts vergezelt David van Bourgondië als jonkvrouw. Sinterklaas krijgt een pakket streekproducten aangeboden. De bisschop, de kinderen en hun begeleiders vertegenwoordigen met zichtbaar veel plezier onze prachtige gemeente!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha