Wijk bij Duurstede, 29 oktober 2021. Donderdag 28 oktober bracht de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, een werkbezoek aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Op het programma stond een gesprek met het college van burgemeester en wethouders over diverse onderwerpen die vallen onder het thema vitaliteit in de gemeente Wijk bij Duurstede. Om vitaal te blijven zijn bijvoorbeeld voldoende woningen en ruimte voor bedrijven nodig. Goede infrastructuur is ook van groot belang. Andere uitdagingen zijn de energietransitie, de duurzaamheidsopgave en het behoud van onze unieke, landelijke omgeving en natuur.

Het gezelschap maakte een wandeling door de hernieuwde wijk De Engk, zodat zichtbaar werd hoe de gemeente in inbreidingslocaties vorm geeft aan vitaliteit, en aan het Kasteelpark. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Stadsbrouwerij De Dikke.

In gesprek met raadsleden en leden van maatschappelijke organisaties

De Commissaris van de Koning ging ook in gesprek met raadsleden en leden van maatschappelijke organisaties over vitaliteit. Centrale vraag was: hoe kunnen we in onze gemeente het beste wonen, werken en recreëren en gebruik maken van de ruimte die we hebben? Men was het erover eens dat we dit samen moeten vormgeven.

Een geslaagd en inspirerend werkbezoek

Zowel burgemeester Meerts als Commissaris Oosters blikten aan het eind van de dag in het Huis van de Gemeente terug op een geslaagde middag. Op dat moment waren ook leden van de Provinciale Staten en de gemeenteraad aanwezig. Iris Meerts gaf aan: “Wijk bij Duurstede wordt gezien als een prettige gemeente om in te wonen, werken en verblijven. Daaraan moeten blijven bouwen, niet alleen lokaal maar ook met de regio en de provincie. Daarover hebben we van gedachten gewisseld met de Commissaris. Hij gaf aan dat hij onder de indruk was van de manier waarop wij samen de schouders zetten onder zaken als woningbouw, duurzaamheid en het versterken van de vitaliteit van onze gemeente.”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha