Wijk bij Duurstede, 20 september 2021. Op 2 oktober viert de Wijkse Algemene Bond voor Ouderen haar 5-jarig bestaan in de zalen van het E&E. Door het opheffen van een deel van de Coronabeperkingen kunnen wij een groot deel van onze leden mee laten genieten van de feestelijkheden. “Wij vragen van alle aanwezigen een bewijs dat zij tweemaal zijn gevaccineerd”, vertelt Jan Fraters, secretaris van de jarige WABO. Jan vervolgt: “tijdens de ouderen lunch en de algemene ledenvergadering doen wij hetzelfde”.

Op reis

Afgelopen week ging de WABO 2 dagen met een groep leden op reis. Zondag ging de reis naar het kermismuseum in Hilvarenbeek. Lya Soomers, één van de reisgenoten bericht ons: “” We werden heel hartelijk ontvangen door de eigenaar met een heerlijke cocktail en popcorn, daarna volgde al snel koffie met een wafel en begon onze gastheer met veel enthousiasme te vertellen hoe de kermis is ontstaan en wat er zoal te doen was, je kon je kiezen laten trekken, de dikke dame bewonderen, mismaakte mensen bekijken en in de carrousel een rondje maken, die carrousel, zo vertelde hij, was voor volwassen jonge dames en niet voor kinderen”.

Met de hand eten

eten van een Bosche Bol

Woensdag ging de reis naar den Bosch. Lya, bericht ons hierover: “We werden ontvangen door bakker Jules met een kop koffie of thee waarna hij ons vertelden hoe wij een chocolade bol moesten maken, bij ons bekend als de Bosschebol, hij vertelde ook iets van de geschiedenis ervan, waarschijnlijk afkomstig uit Parijs en niet zoals sommigen beweren uit den Haag, in de Bosch maken ze al sinds 1897 dit heerlijke gebak. Het geheim van een goede bol zit hem in de ingrediënten, nl. vette room en goede Belgische chocolade! Ook werd ons verteld hoe we de bol moesten eten, namelijk met de hand!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha