Wijk bij Duurstede, 4 september 2021. Vanaf nu zijn de voetbalvelden van SVF in Cothen na schooltijd en in de vakanties open. Kinderen kunnen daar dan spelen en sporten. Broertjes Dean en Wissam uit Cothen schreven een brief aan burgemeester Iris Meerts. Ze willen graag dat het asfaltveldje aan het Overrijnseveld een kunstgrasveldje wordt, zodat ze veilig kunnen voetballen en spelen. Burgemeester Meerts: “We vinden het erg leuk dat onze jonge inwoners mee denken over mogelijkheden om meer buiten te kunnen spelen. Ik ben daar gaan kijken. De broertjes legden uit wat hun wensen zijn. Een nieuw kunstgrasveldje ligt er niet zomaar, maar gelukkig hebben we nu een tijdelijke oplossing door de inzet van SVF en kinderopvang Partou”.

Samenwerking SVF en kinderopvang Partou

Een nieuw trapveldje van kunstgras is de wens van de broertjes. Hiervoor moet eerst gekeken worden wat de (on)mogelijkheden zijn. Maar gelukkig heeft voetbalvereniging SVF al een prachtig kunstgrasveld. Op dit moment zit het hek richting de velden dicht na schooltijd. In overleg met Partou en SVF is besloten om het hek na schooltijd te openen. Locatiemanager Iris de Rijke van Partou: “We zijn blij dat wij door het dagelijks openen van het hek meer kinderen de kans bieden om buiten te kunnen spelen en bewegen. Voor ons is het als goede buur een kleine moeite om dit te doen. Ook voorzitter Claudia Klein van SVF is blij met deze oplossing: “Wij beseffen hoe belangrijk het is dat kinderen buiten spelen en sporten. Op deze manier kunnen ook alle kinderen zien hoe mooi ons sportpark is. Misschien zorgt het er zelfs voor dat meer kinderen lid gaan worden van onze voetbalclub”.

Na schooltijd en tijdens vakanties geopend

Het sportpark is na schooltijd en in vakanties open voor alle kinderen. Ook Partou maakt dan gebruik van de velden. “We gaan er vanuit dat dit prima samen gaat en dat iedereen rekening houdt met elkaar. En ik heb met Dean en Wissam afgesproken dat ze geen rommel maken en hun vriendjes aanspreken als dit wel gebeurt”, aldus burgemeester Meerts met een knipoog.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha