Wijk bij Duurstede, 24 april 2021. Het initiatief Verbonden Buurt is in onze gemeente ontwikkeld om in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede inwoners te helpen die zich eenzaam voelen of actiever deel willen nemen aan de Wijkse samenleving. Verbonden Buurt wil daartoe zeven burenteams met betrokken inwoners ondersteunen. Al verscheidene vrijwilligers hebben de voor dit doel ontwikkelde training met succes doorlopen en zijn een burenteam gestart. In drie modules zijn de deelnemers getraind in de uitvoering van het concept Verbonden Buurt. Deze modules omvatten zowel de theorie als praktische oefeningen met acteur. De vierde avond is besteed aan onderlinge begeleiding en zijn aanvullende gereedschappen besproken.

Nieuwe burenteams

Op woensdagavond 26 mei start om 19.00 uur een nieuwe training voor nieuwe burenteams, welke wordt vervolgd op 2 en 9 juni. In deze training worden de vrijwilligers in vier avonden getraind om buurtgenoten te ondersteunen naar een actievere rol in de Wijkse samenleving. Je doet dit vanuit een betrokken team waarbij je je eigen wijk en haar inwoners beter leert kennen. Na de opleiding word je begeleid door de professionals van Stichting Binding. Wil je meer weten, neem dan contact op met projectleider Gerda van Berkel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ondersteuning

De ondersteuning door de burenteams is afhankelijk van de behoefte van de inwoner. Omdat ieder mens en iedere situatie uniek is, zal ook de ondersteuning telkens weer maatwerk zijn. De maatschappij verandert snel en we worden steeds ouder. Het lijkt soms dat mensen steeds minder tijd voor elkaar hebben. Verbonden Buurt wil inwoners helpen om nieuwe contacten op te bouwen waar die in de loop der tijd vaak ongemerkt af zijn genomen of de omstandigheden hiertoe hebben geleid. Het initiatief richt zich op alle inwoners, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Aanmelden

Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met een lid van het wijkteam, dan kunt u contact opnemen met Stichting Binding 0343-473075 of projectleider Gerda van Berkel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha