Wijk bij Duurstede, 20 april 2021. Een leuke actie die in meerdere plaatsen in het land, zo ook in Wijk bij Duurstede, wordt gehouden. Wat moet je ervoor doen? Je kunt op verschillende manieren meedoen.

  1. Je gaat zoeken naar stenen die er al liggen. Momenteel liggen er nog niet zoveel stenen. Met jullie hulp hopen we dit te laten groeien.
  2. Je maakt zelf een steen. De steen beschilder je aan de voorkant met een tekening die jezelf mag ontwerpen. (De achterkant kun je voorzien je van postcode en huisnummer of datum). Lak de steen wel goed af zodat als hij in weer en wind ligt de verf niet kapot gaat. Maak er geen extra items op zoals oogjes, pootjes, glitters etc. Dit is niet goed voor het milieu of voor dieren en kleine kinderen. Leg de steen op een plek waarvan je weet dat deze wel gevonden wordt. Verstop hem niet. En leg hem nooit op een gevaarlijke plek.
  3. Je doet het allebei. Combineer 1 en 2 zo vaak als je wilt.

Het doel?

Het doel is dat jouw steen die je maakt te laten reizen. Mensen die hem zien liggen kunnen hem mee nemen en plaatsen hem dan weer op een andere plek. Misschien wel door heel Nederland of zelfs Europa. Zo gaat de steen vanzelf reizen. En iedereen kan meedoen. Groot en klein!

Waarom?

Het motiveert om elke dag te gaan wandelen of fietsen om de stenen te plaatsen, maken of te zoeken. Tevens heb je een doel om eens ergens anders heen te gaan. Help jij ook mee de Kei te laten reizen?

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha