Wijk bij Duurstede, 9 maart 2021. In het eerste kwartaal van 2020 liet de gemeente de ‘volkstuinvereniging Wijk bij Duurstede’ weten dat zij de Jumbo toestemming gaven voor uitbreiding van hun vestiging aan de Langbroekseweg. Het gevolg van deze toestemming is dat een gedeelte van de tuinders op het A-complex moet verhuizen naar de overkant van de weg.

Nieuw complex

Naast het huidige C-complex aan de Langbroekseweg is de afgelopen weken een nieuw tuinderscomplex aangelegd. Daar zijn voor de tuinders die moeten verhuizen tuinen van ± 100m2 gemaakt . Een groot deel van de kosten van het aanleggen wordt door de gemeente gedragen. De grond is verbeterd en er worden een aantal pompen geslagen voor het broodnodige water. De toegangshekken tot het complex worden geplaatst en de tuinen omheind. Afgelopen week werden de meidoornhagen geplant om de tuinen af te bakenen. Op dit moment worden er 26 gaten gegraven om bomen op het complex te planten.

Wachtlijst

Na het verhuizen van de huidige tuinders, die eerste keus hebben op het nieuwe complex, zijn er nog tuinen over waardoor de huidige wachtlijst van de vereniging voor een tuin kan worden verkort. In het vierde kwartaal van 2021 moet de oplevering en verhuizing zijn afgerond. Enkele foto's zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha