Wijk bij Duurstede, 14 februari 2021. Even minder bezig met alle regels en vooral genieten van de prachtige schaatsomstandigheden was het devies afgelopen weekend. Op vrijwel alle plaatsen waar het ijs het toeliet draaiden jong en oud hun rondjes op de schaats.

Aalswaard

De toeloop naar het ondergelopen land tussen de Aalswaard en Rijndijk nam vanaf donderdag steeds meer toe. Boeren hadden begin van de week met trekkers, giertanks en slangen het sneeuwveld veranderd is een ijsvloer. Op zaterdagmorgen werd de Aalswaard afgezet voor automobilisten om de weg toegankelijk te houden. Veel mensen kwamen nu op de fiets of wandelend vanaf de omliggende parkeerplaatsen.

Vijver evenemententerrein

Wanneer de gelegenheid zich voordoet, is dit de schaatsstek bij uitstek. Niet in de volle wind, verschillende bankjes en een lage oever om makkelijk de schaatsen aan te trekken.

Overige ijsbanen

Op het ijs naast de Geerweg, Botersloot en Bacchus waren nog enkele verraderlijke plekken waar rekening mee moest worden gehouden. Dat mocht echter de pret niet drukken. Schaatsers en sleerijders genoten met volle teugen. En er werd niet alleen geschaatst; op de heuvel van de dijk naar de Kalverweide werden zelfs snowboarders gespot! Ook werd er op verschillende plekken goed voor de inwendige mens gezorgd met heerlijke warme chocomel en glühwein.

Winter fotoalbum

Al jaren maakt de redactie van ditiswijk.nl fotoalbums van de seizoenen. Niet eerder stuurden lezers zoveel foto’s in als voor dit winteralbum de afgelopen twee weken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha