Wijk bij Duurstede, 11 februari 2021. De uiterwaarden tussen de Rijndijk en de Aalswaard zijn door het hoge water ondergelopen. Een mooie gelegenheid om weer eens de schaatsen onder te binden zou je denken met de aanhoudende kou.

Sneeuwval

De grote hoeveelheid sneeuw die viel bij de start van de koude aan het begin van deze week maakte het ijs erg hobbelig en broos. Afgelopen dagen hebben boeren met een trekker en enorme waterslangen een laag water op het ijs gespoten zodat de uiterwaard van een sneeuwbaan in een ijsbaan kon veranderen.

Vriest het hard genoeg?

Vooraan de Aalswaard waren vanmiddag de eerste “daredevils” een partij ijshockey aan het spelen. Aan de randen van de uiterwaarden en richting de steenfabriek, waar nog sneeuw ligt, is het ondergelopen land nauwelijks bevroren en/of erg broos. Hoeveel invloed het dalende water in de Lek op het ijs heeft, zal de aankomende dagen uitwijzen. Nu is het afwachten of de strenge vorst de aankomende nachten aanhoudt om te beslissen om dit weekend wel of niet de schaatsen onder te binden.

Hobbelig

Ook op andere plaatsen zoals langs de Geerweg, Botersloot, Stadspark, Singel enzovoort nodigt, als het al dik genoeg is, het ijs nog niet echt uit om een baantje of rondje te draaien.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha