Wijk bij Duurstede, 28 januari 2021. Eind januari zijn de Tiny Houses aan de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede bewoonbaar. Dan komen er twee mensen zelfstandig wonen. De eerste bewoner trekt er al snel in. De tweede volgt binnenkort. Zij krijgen begeleiding van een professionele organisatie en zij hebben een dagbesteding. Net zoals veel inwoners van onze gemeente. Gemiddeld blijven deze mensen er twee jaar wonen en daarna stromen zij door naar een andere woning. Daarna komen er twee nieuwe mensen die gebruik gaan maken van deze ‘doorstroomwoningen’. Woningcorporatie Viveste, zorginstellingen en gemeente werken samen in dit project.

Eerder ontstond er onrust

Door de komst van de Tiny Houses ontstond er onrust in de wijk Noorderwaard-Noord. De omwonenden werden overvallen door het nieuws. Door miscommunicatie ontstond er een verkeerd beeld van de bewoners. Zij maakten zich zorgen over de veiligheid in de Noorderwaard-Noord.

Omwonenden ontvingen deze maand een brief

Bewoners in de Noorderwaard-Noord die in de buurt wonen van de Langbroekseweg ontvingen deze maand een brief om hen gerust te stellen over de komst van nieuwe bewoners. De mensen die straks in de Tiny Houses wonen, werken met ondersteunende begeleiding aan hun eigen ontwikkeling zodat ze over twee jaar zonder begeleiding verder kunnen. Zij vormen geen bedreiging voor de veiligheid in de Noorderwaard-Noord. Op veel plekken binnen onze gemeente wonen mensen die begeleiding hebben. Het is dus niet ongewoon. (Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede)

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha