Wijk bij Duurstede, 28 december 2020. Na de invoering van het landelijk vuurwerkverbod zijn verschillende vuurwerksoorten verboden. Bezit ervan kan een boete en zelfs een strafblad opleveren. Daarom kunnen inwoners uit de gemeente Wijk bij Duurstede woensdag 30 december zonder gevolgen één keer hun vuurwerk tot 25 kilo anoniem inleveren. Dat geldt voor alle typen vuurwerk, ook voor zwaar vuurwerk. (Dat was al voor het vuurwerkverbod illegaal.)

Het college van b & w vindt het belangrijk dat deze inlevermogelijkheid er is

Daarvoor moeten inwoners wel een kort ritje maken: inleveren kan op woensdag 30 december in Doorn. Om precies te zijn van: 14.00 – 17.00 uur aan de achterzijde van gemeentehuis Utrechtse Heuvelrug (Kerkplein 2, Doorn)

In de gemeente Wijk bij Duurstede is geen inleverpunt

Dat heeft te maken met de strenge eisen waaraan een inleverpunt moet voldoen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug zorgt voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk. Dat regelt die gemeente samen met een specialistisch bedrijf.

Het is niet toegestaan om met het openbaar vervoer naar het Doornse inleverpunt te komen Kom daarom met eigen vervoer.

Het vuurwerkverbod is ingesteld om de druk op de zorg te verminderen

Door de druk van het coronavirus op de zorg heeft het kabinet onlangs besloten een tijdelijk landelijk vuurwerkverbod in te stellen per 1 december. Dat geldt voor het afsteken, de verkoop, het bezit en het vervoer van vuurwerk. Vervoer naar de inleverplek in Doorn valt hier uiteraard buiten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha