Wijk bij Duurstede, 18 november 2020. Voor de zomer was de eerste aanvraagronde die hoort bij Ons Sportakkoord. Sportaanbieders of andere organisaties in de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen vanaf nu in de tweede ronde subsidie aanvragen. Ze kunnen subsidie krijgen voor activiteiten die bijdragen aan de ambities uit Ons Sportakkoord. Er is voor 2020 nog ruim €10.000 beschikbaar.

Ons Sportakkoord

Veel verschillende partijen uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek ondertekenden eind 2019 Ons Sportakkoord. Het hoofddoel van Ons Sportakkoord is zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente Wijk bij Duurstede met plezier te laten sporten en bewegen. Ons Sportakkoord heeft drie ambities:

  • Vitale sport- en beweegaanbieders met een positieve sportcultuur
  • Meer en beter bewegen voor kinderen van 0 – 12 jaar
  • Zonder belemmeringen bewegen voor iedereen (inclusief sporten en bewegen)

Toegekende aanvragen

Er is een kerngroep die de subsidieaanvragen beoordeelt. Deze kerngroep bestaat uit enthousiaste mensen met een brede blik op sport en bewegen. Ze komen uit de drie kernen en vertegenwoordigen verschillende werkvelden. In de eerste ronde keurde de kerngroep verschillende projecten goed. Er wordt bijvoorbeeld een beweeggroep voor kinderen met ‘druk gedrag’ opgezet. En in Langbroek starten ze een volleybalvereniging.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2020 via www.stichtingwijksport.nl/sportakkoord. Hier vindt u een digitaal aanvraagformulier en alle verdere informatie . Voor vragen en/ of ondersteuning bij het aanvragen kunt u contact opnemen met Tobias Wijnmaalen, coördinator buurtsportcoaches (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-1741 3517).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha