Wijk bij Duurstede, 14 november 2020. Donderdag 12 en vrijdag 13 november kregen alle veteranen in de gemeente Wijk bij Duurstede een verrassing, namens het gemeentebestuur. Bij een paar van hen belde burgemeester Iris Meerts persoonlijk aan. Zij gaf de veteranen een kaart en gebakjes met het logo ‘Wijkse veteranen’. De veteranen waardeerden deze onverwachte traktatie en brief.

De veteranen reageerden verrast

Het geven van de kaart en de lekkere traktatie leverde verraste reacties op. Zo zei Louis Koster: ‘Ik ben echt blij verrast met de aandacht!’ Haike Blauw bedankte het gemeentebestuur voor dit attente gebaar richting de veteranen. En Roger ten Brink reageerde met: ‘Wat een leuke verrassing, een mooi alternatief voor een samenkomst, dank!’

In 2020 zijn er geen veteranenactiviteiten

Alle landelijke en lokale veteranenactiviteiten en ontmoetingen gaan dit jaar niet door, wegens het coronavirus. Iris Meerts: ‘Het is de uitdaging om onderling in verbinding te zijn en te blijven. Juist in deze bijzondere tijd. Daarom hebben we besloten de veteranen op deze manier te verrassen. Dit doen we uit respect, erkenning en waardering voor hun bijdragen voor onze vrijheid. Ik wil hen bedanken, ook namens het gemeentebestuur. En natuurlijk werken we mee aan lokale ideeën, zodra het weer kan.’

Elkaar ontmoeten vinden onze veteranen waardevol

In onze gemeente wonen zo’n 190 veteranen. Enkelen zijn nog in actieve dienst en betrokken bij vredesoperaties of missies in oorlogsgebied. Veel Wijkse veteranen stellen het op prijs om elkaar zo nu en dan te ontmoeten. Hierbij delen zij met elkaar hun unieke ervaringen en verhalen, opgedaan tijdens hun missie(s). Vaak zijn het verhalen van herkenning. Dit zorgt voor een band, voor het gevoel bij elkaar te horen.

Het gemeentebestuur staat achter de activiteiten van veteranen

Het gemeentebestuur steunt de activiteiten van de plaatselijke veteranen van harte. Daarbij vindt het bestuur het waardevol, dat de veteranen hun verhalen delen met een groter publiek. Dat doen zij bijvoorbeeld via gastlessen op basisscholen. Hierdoor groeit het begrip voor hoe belangrijk vrede is. Ook ontstaat hierdoor meer waardering voor de nodige inzet voor die vrede in de wereld.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha