[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 4 september 2020. Naast de Langbroekseweg hebben actievoerders caravans geplaatst en spandoeken opgehangen waarmee zij kenbaar maken woonwagenvakken te willen.

Gesprek

Vanmorgen vroeg was er niemand die tekst en uitleg kon geven over het hoe en waarom van deze actie. Rond het middaguur lieten de Wijkse actievoerders desgevraagd weten: "Afgelopen dinsdag hebben wij de gemeente via een mail laten weten dat wij vreedzaam zouden gaan protesteren op deze locatie. Eerst hebben we uitgezocht welke bestemming deze locatie nu heeft voordat we een plan bedachten. Sinds 2018 mogen gemeenten geen "uitsterfbeleid" meer voeren op woonwagenvakken. We waren dan ook verbaasd dat deze woonwagenvakken aan een stichting werden toegewezen en niet aan woonwagenbewoners". Vanmorgen zijn vertegenwoordigers van de woningbouwvereniging langs geweest en maandag hebben de actievoerders een gesprek bij de gemeente.

Hoor en wederhoor

De redactie heeft geen reactie aan de gemeente gevraagd. De communicatie tussen de gemeente en de redactie verloopt moeizaam. Verzoeken van de redactie om antwoord en/of reacties op eerdere vragen en nog te publiceren artikelen worden door de gemeente laat, half, onduidelijk, genegeerd of niet beantwoord. Mocht er een reactie van de gemeente komen dan zullen wij daar naar verwijzen.

Al eerder actie

Op 20 oktober 2018 parkeerden actievoerder hun caravans aan de Vogelpoelweg om hun eisen voor meer woonwagenvakken kracht bij te zetten. Na een week kamperen werd een gesprek met de wethouder gevoerd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha