[UPDATE] Wijk bij Duurstede, 26 augustus 2020. Paul Jacobs (71) stapte vanmorgen in Wijk bij Duurstede op de fiets voor een tocht van ruim 2000 km solo naar Rome. Wethouder Hans Marchal knipte vanmorgen net voor 9:00 uur bij de Kasteelbrug het lint door. Paul is geïnspireerd door het verhaal van Kirsten. Zij werd niet zolang geleden getroffen door hersenstamkanker en mocht hierdoor slechts 4 jaar oud worden.

Vertrek

Terwijl de wind van zomerstorm "Francis" de bomen heen en weer bewoog in het Kasteelpark troffen leden van "Team Paul Jacobs" vanmorgen de voorbereidingen voor het vertrek. Nadat de banners met touw aan de brug waren bevestigd en de nodige foto's en video's waren gemaakt vertelde Paul nog zijn verhaal live bij RTVU. Iets voor 9 uur knipte Marchal het lint door en vertok Paul voor de eerste etappe richting het Wijkse Veer en verder. Enkele foto's van de start zijn te zien op Facebook.

Motivatie

“Het noodlot van de 4 jarige KIRSTEN heeft mij enorm aangegrepen. Als vlinder van een jong gezin werd zij dit voorjaar slachtoffer van een hersenstamtumor. Ze werd nog zorgzaam opgenomen in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, maar de artsen konden niets voor haar doen. Dat is toch onbegrijpelijk, dat we in onze moderne tijd hier geen weerwoord voor hebben. Dus we moeten met z’n allen die uitdaging aangrijpen:

*trap hersenstamkanker de wereld uit !*

Ontsproten aan een 50 jarig brein wil ik met een lijf van 71 jaar op 26 augustus 2020 vanuit mijn woonplaats Wijk bij Duurstede vertrekken om op eind september in Rome te zijn. Door dit wegtrappen van 2.000 km hoop ik dat we gezamenlijk een gigantische kick krijgen en dit weten te verzilveren in een bedrag waarmee wezenlijk onderzoek naar de uitbanning van deze kinderkiller spoedig kan worden verricht“. (Bron: https://traphersenstamkankerdewerelduit.nl)

Update 22 september

Graag houden we jullie op de hoogte van de Benefiet-solo-monstertocht van Paul Jacobs: "Door Kirsten op de fiets naar Rome" Paul is inmiddels de Italiaanse grens gepasseerd door 1321 km van de 2000 km solo op de fiets weg te trappen naar Rome. Ook de donaties stromen binnen en is er vandaag de € 7.000,- gepasseerd. Voor al deze donateurs onze hartelijk dank voor uw bijdrage. Natuurlijk kan er nog steeds worden gestort voor dit super mooie Stichting Semmy doel voor het PMC-onderzoek tegen hersenstamkanker, ga daarvoor naar: www.traphersenstamkankerdewerelduit.nl.

Update 14 oktober

Paul Jacobs heeft de tocht naar Rome volbracht. en hiermee 12.425 euro bij elkaar gefietst voor het goede doel!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha